Goederen voor illegale hennepteelt bij bedrijvencontrole, eigenaar aangehouden

Op maandag 14 november is er door gemeente Vlaardingen een integrale bedrijvencontrole uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit (NVWA), douane, politie, Stedin en de brandweer. De controle werd uitgevoerd in het kader van aanpak van ondermijning.

Goederen voor illegale hennepteelt bij bedrijvencontrole, eigenaar aangehouden

Tijdens de controle werden in een bedrijfspand goederen aangetroffen die gebruikt worden bij het voorbereiden, faciliteren en vervaardigen van illegale hennepteelt. Er zijn onder andere koolstoffilters, lampen, ventilatoren, afzuiginstallaties en kweekbakken in beslag genomen voor het strafrechtelijk onderzoek. De eigenaar van het bedrijfspand is aangehouden.

In totaal zijn er meerdere bedrijven gecontroleerd. In geen van alle bedrijven was alles volledig in orde.

Ondermijning
De aanpak van georganiseerde criminaliteit is voor de overheid een landelijke prioriteit. Het voorbereiden en het faciliteren van hennepteelt is een schakel in de criminele wereld van georganiseerde hennepteelt. Het geld dat criminelen hiermee verdienen investeren ze vaak in Nederland in vastgoed, luxegoederen maar ook in ‘normale’ activiteiten zoals verenigingen en bedrijven.

Samen een vuist maken tegen ondermijning
Verschillende partners willen vanuit de samenwerking met integrale controles en zichtbare interventies deze ondermijnende activiteiten in de gemeente Vlaardingen stoppen. Met integrale samenwerking maken we onzichtbare criminaliteit zichtbaar.

15-11-2022