Gemeente Vlaardingen doneert 75.000 euro aan Giro555

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen heeft vandaag besloten om 75.000 euro aan Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties te doneren om daarmee slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Dat heeft het college bekendgemaakt, voorafgaand aan de grote televisie-inzamelingsactie. We sluiten ons aan bij de roep van de VNG en de andere gemeenten die ook die bijdrage geven.

Gemeente Vlaardingen doneert 75.000 euro aan Giro555

Vorige week woensdag werd een motie aangenomen om de communicatiekanalen van de gemeente in te zetten om hulp aan Giro555 te promoten en welwillend om te gaan met steunverzoeken van organisaties uit Vlaardingen die hulp bieden. Daarop zijn de burgemeester en een aantal collegeleden samen met verschillende Turkse verenigingen, moskeeën, ondernemers en vrijwilligers in gesprek gegaan.

Burgemeester Bert Wijbenga: “We zijn de afgelopen week in nauw contact gekomen met de mensen die vanuit Vlaardingen dagelijks aan de slag zijn om noodhulp in het rampgebied op gang te brengen. We hebben een aantal keer 'live' mee kunnen kijken wat er in die gebieden gebeurt, hoe vreselijk de omstandigheden zijn en hoe de noodhulp van nu daar aan bijdraagt. Met iedere dag is steeds en nog duidelijker geworden hoe groot de ramp is. We ondersteunen met raad, daad en capaciteit; en we zien dat er ook dringend behoefte is aan geld.
   Daarom nu óók financiële ondersteuning. We doen een eenmalige bijdrage, en blijven betrokken bij de gemeenschap die zich hier mee bezig houdt. We hebben ook met eigen ogen gezien hoe 6000 Syrische en Turkse Vlaardingers wakker liggen en zich vreselijk zorgen maken over wat er daar speelt. Met deze mensen hebben we in de afgelopen dagen een band opgebouwd die waardevol is voor ons en voor de stad.”

16-02-2023