Beleef een dag in het Liesveldpark op 25 november

VLAARDINGEN - Wie een kijkje in de toekomst van de binnenstad wil nemen, is op zaterdag 25 november van 12.00 tot 19.00 uur van harte welkom in het Liesveldpark. Het huidige Liesveldviaduct wordt voor een weekend omgetoverd tot stadspark. De plannen voor het park krijgen een plek in de nieuwe gebiedsvisie voor de binnenstad. Deze wordt naar verwachting begin volgend jaar voorgelegd ter besluitvorming aan de gemeenteraad.

Beleef een dag in het Liesveldpark op 25 november

“Een radicale omvorming van het Liesveldviaduct is een van de opdracht die het college heeft meegekregen in het coalitieakkoord”, aldus wethouder Bart Bikkers (stadsprogramma Nieuwe Binnenstad). “Op 4 oktober hebben we de gemeenteraad al meegenomen in de plannen hiervoor. Nu is het de beurt aan onze inwoners.”

Een dag in het Liesveldpark
Voor het weekend van 25 & 26 november wordt het viaduct omgebouwd tot stadspark. Een gedeelte van het viaduct wordt omgeven door groen, waardoor Vlaardingers dit weekend een uniek kijkje in de toekomst krijgen.

De gemeente wil van de bewoners graag weten hoe zij het Liesveldpark zien. Op zaterdag 25 november is de dag gevuld met activiteiten waardoor bezoekers deze dag de mogelijkheid krijgen om hun ideeën met de gemeente te delen. Daarnaast is de dag gevuld met een inspirerend en passend programma voor groot en klein. Zo kunt u bijvoorbeeld workshops volgen van Zhanhong Liao, verschillende hapjes proeven bij foodtrucks en als afsluiting dansen op The Amazing Stroopwafels. Het volledige programma kunt u vinden op www.vlaardingen.nl/liesveldpark.

Zondag 26 november blijft het tijdelijke park tot 17.00 uur ter inspiratie liggen. Op de zondag vinden geen andere activiteiten plaats.

Gebiedsvisie
Het omvormen van het Liesveldviaduct maakt onderdeel uit van een visie op de totale binnenstad. “We willen de beleving en beweging terugbrengen in de stad”, aldus wethouder Bikkers. “Het gebied wordt een groene oase met ruimte voor kleinschalige winkels, cultuur, woningen en gezellige terrasjes. Ook is er aandacht voor het historisch karakter van de stad.” Meer informatie over de visie is te lezen op www.vlaardingen.nl/binnenstad.

Afsluiting viaduct & omleiding bus
Om deze belevenis mogelijk te maken is het gedeelte vanaf Het Hart van Vlaardingen tot de bushaltes op het Liesveldviaduct is van vrijdagavond 24 november 21:00 uur t/m zondag 26 november 23:59 uur afgesloten. Toegang tot het Liesveldviaduct vanaf de Markgraaflaan is alleen mogelijk voor omwonenden van het viaduct gezien de parkeerplekken gedurende deze periode voor hen gewoon bereikbaar zijn. Bussen worden van vrijdagavond 21:00 uur t/m zondag 26 november 23:59 uur omgeleid via de Korte Hoogstraat.

14-11-2023