Bart Bikkers wethouder Wonen?

Achterkamertjes vol geroezemoes

Van verschillende kanten wordt gefluisterd dat Ivana Somers het lastig heeft bij de huidige formatie. Collega-concurrent Bart Bikkers heeft zijn zinnen gezet op “haar” portefeuille Wonen. Voor de VVD’er zou dat een mooie afscheidsronde zijn met veel slaan van palen, lintjes knippen en liters champagne alvorens hij zich in 2026 of zoveel eerder ergens opwerpt als burgemeester.

Bart Bikkers wethouder Wonen?

Alle voorwerk met betrekking tot Bouwen & Wonen is gedaan. De komende periode wordt er eentje van oogsten wat door met name Hans Versluijs en Ivana Somers is gezaaid. Voor laatstsgenoemde zou dan een andere portefeuille resten als troostprijs.

Wat haar rest zijn twee opties: ze kan even pas op de plaats maken of partijen als de SP en ONS.Vlaardingen vragen haar kant te kiezen om op die manier recht te doen aan de verkiezingsuitslag.

220427 Bart BikkersReactie Ivana Somers
‘Ik communiceer niet zolang VV2000/Leefbaar Vlaardingen in de onderhandelingen zit, sorry. Indien je vragen hebt over de formatie kun je contact opnemen met Bart Bikkers, hij treedt op als onze woordvoerder.’

Reactie Bart Bikkers
‘Zolang de onderhandelingen nog gaande zijn zal de VVD zich niet uitlaten over de inhoud, dan wel de portefeuilles.’

Noot
Van Bart Bikkers is bekend dat hij een leugentje om bestwil hanteert als het gaat om het bereiken van juist zijn eigen doel. Zo beweerde hij in 2018, in aanloop naar de verkiezingen, dat hij geen wethouder worden zou. Dat er extern een kandidaat beschikbaar was.

 

26-04-2022