Bart Bikkers onder vuur

Frans Hoogendijk: ‘Wethouder heeft ONS vals voorgelicht!’

ONS.Vlaardingen laat weten een verzoek tot debat te hebben ingediend. Dit debat zou morgen (donderdag 16 september) in de raad moeten plaatsvinden. Onderwerp: het volgens de partij bewust onduidelijk en verkeerd informeren van de raad met betrekking tot het nieuwe clubgebouw van Deltasport/CION aan de Kooikersweg. ‘Een hoogst kwalijke zaak,’ aldus fractievoorzitter Frans Hoogendijk.

Bart Bikkers onder vuur

Volgens Hoogendijk c.s. is informatie van gemeente en college indirect van en voor de inwoners. ‘Mensen moeten de raad kunnen controleren. Dat kan enkel als er op tijd deugdelijke informatie wordt verstrekt. De raad is namelijk de “volksvertegenwoordiging” van Vlaardingen. Doe je dit niet, dan ontneem je de lokale democratie zuurstof.’

De zaak Deltasport/CION vs. Bart Bikkers
Afgelopen 19 juli stelde ONS technische vragen over gevolgschade van de brand in het clubgebouw van de twee voetbalclubs. Zo zou er geen antwoord zijn gegeven op de vraag wie de tijdelijke huisvesting betaalt. Het bedrag dat ermee zou zijn gemoeid zou volgens de wethouder circa €20.000,- bedragen. Dit bedrag zou budgetneutraal worden opgehoest.

Volgens de gemeente is er sprake van dat in de polis geen herstel- en opruimkosten zijn opgenomen. ‘Dat is geen antwoord op de vraag,’ weet Hoogendijk. ‘Zo gaat het de gehele eufemistische beantwoording maar door.’

Een derde poging om aanvullende vragen te stellen confronteert ONS de wethouder met eigen uitkomsten, die de partij na onderzoek op tafel tovert. ‘Uit onze berekening komt naar voren dat de kosten geen €20.000,- maar €145.800,- bedragen t/m 1 juli dit jaar. Een verschil van  €125.800,-.’ En Plotseling bleek dat de verzekering toch deze kosten zou vergoeden.

Debatpunt
ONS hekelt de wijze waarop college-informatie wordt verstrekt en omfloerst waar het kosten van tijdelijke huisvesting betreft en stipt hierbij de passieve inlichtingenplicht aan zoals deze is opgenomen in Art. 169 lid 3 van de Gemeentewet.

16-09-2021