Activiteiten voor en met mensen met dementie

Lezing Marjan van Dorp

Op woensdag 21 september organiseert de Bibliotheek de Plataan van 19.30-21.30 uur een lezing over dementie.

Activiteiten voor en met mensen met dementie

Ieder mens wil plezierige maar ook nuttige activiteiten doen. Ieder mens wil zorgen. Ieder mens wil ergens bij horen.

Met dit gegeven gaan we kijken welke activiteiten het meest geschikt zijn voor mensen met dementie, alleen of samen. Er wordt ingegaan op wat je beter wel of niet kan doen bij het aanbieden van een activiteit. Hoe kan je iemand goed ondersteunen en er ook zelf plezier aan beleven.

Over Marjan van Dorp
Marjan van Dorp is gestart als fysiotherapeut, o.a. in de ouderenzorg. Ook heeft zij diverse functies bekleed in de zorg- en welzijnssector waaronder de functie van casemanager dementie. Vanuit haar onderneming ‘De Bovenkamer’ heeft zij in 2016 Odensehuis De Bovenkamer opgericht. Zij geeft muziek- en beweeglessen bij het Geheugenpaleis in Rotterdam Centrum.

Sinds 2021 richt zij zich op individuele begeleiding van mensen met dementie in de thuissituatie en van mensen die opgenomen zijn in een instelling. Daarnaast is zij beschikbaar voor lezingen om kennis over te dragen en inzicht te vergroten.

De lezing is gratis en vindt plaats in de centrale bibliotheek aan de Waalstraat 100.

Meer informatie en aanmelden: mail naar cdrescher@debibliotheekdeplataan.nl. Telefonisch via 085 043 67 41 (optie 3) of aan de balie van de bibliotheek.

14-09-2022