De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Pepijn Gunneweg in Theater aan de Schie

The Great Wonder magisch

The Great Wonder magisch

Toen hij tijdens zijn theatrale ontdekkingstocht twee jaar geleden op het podium een paal overeind zette - na 13 jaar Ashton Brother, het nodige tv-werk en tweemaal de filmstem van Johnny Depp te zijn geweest - begonnen zondag 5 januari 2020 om 15.00 uur de eerste weeën, waaruit tegen 17.00 uur uiteindelijk The Great Wonder werd geboren.

‘Het was een idee,’ zegt een van het veelvuldig klimmen vermoeide Pepijn Gunneweg na de première in de Haagse Koninklijke Schouwburg. Gezeten op de eigen kleine piste, die centraal op het podium staat, tovert hij, tussen de antwoorden door, gedachteloos het juist ontvangen visitekaartje van De Vlaardinger/De Schiedammer Online afwisselend tevoorschijn of razendsnel in het ondermaanse.

Na 16 try-outs merkt Pepijn dat dit circus, zijn magische droom, zich heeft gezet. De vermoorde eerste lievelingen zijn vervangen door andere liefjes, die naadloos passen in het adembenemende verhaal, dat zich in een kleine twee uur aan het enthousiaste en niet alleen Haagse publiek ontvouwt.

Rondom hem een kleine selectie klassieke circusartiesten als de sterke man, de dikke man en de vrouw (zijn muze) met drie borsten. Hijzelf is de enige met tekst, de rest is muzikant, aangevuld met een toetsenist.

Pepijn etaleert zichzelf de ene keer als een trieste Charlie Chaplin-achtige artiest, dan weer speelt hij de onbegrepen goochelaar die met onnavolgbare handigheid trucs etaleert of als een Tommy Cooper de zaak ziet mislukken? Het verveelt geen moment en de “Hoedoetiehets?” voel en hoor je zweven door de zaal.

The Great Wonder begint al voor aanvang van de voorstelling. Als de zaaldeuren opengaan is direct binnenlopen en plaatsnemen het devies. Rondom het centrale en sfeervolle podium óp het podium zijn de werkzaamheden immers al aan de gang. Waartoe die vroege kuisheid dient?

Naast genoemde artiesten is er ook een belangrijke rol weggelegd voor een konijn, een goudvis en, in iets mindere mate, twee kippen. De absolute hoofdrol is echter voor Pepijn, die weergaloos grappen, goocheltrucs (deels aangeschaft via internet) en fysieke toeren aaneenrijgt als een volleerd acrobaat; de moderne creatieve renaissanceman.

The Great Wonder is een voorstelling die afwisselend boeit, laat lachen, verbazing oproept en applaus ontlokt. Het is het ideale gezinsuitje waarin dromen en het absolute genieten centraal staan. Het spektakelstuk ademt weemoed, doet je verlangen naar nooit beleefde tijden. Gelardeerd met een onderlaag van liefde, een bizarre variant met een apart einde.

Nederland heeft met dit optreden een eigen Pepijn T. Barnum geschapen. Beter: Pepijn heeft zichzelf hervormd. Onder het motto: Dromen mag, dromen kan, dromen moet, heeft Schiedammer Gunneweg zijn eigen magische circuswereld gecreëerd.
   The Great Wonder is de hedendaagse opvolger van The Greatest Show on Earth. Al blijft zijn rariteitenkabinet beperkt tot een overzichtelijke handvol spelers.

Om kort te gaan: Hoed af, konijn eruit, voor Pepijn Gunneweg. Want wie anno 2020 in staat is de toeschouwer, al is het maar voor even, te laten dromen, nimmer weg te laten dommelen, is een groot artiest.

The Great Wonder
Pepijn Gunneweg e.a.

Datum: donderdag 23 januari
Aanvang: 20.15 uur

Toegang: € 27,50
65+/CJP: € 25,00

Website: www.thegreatwonder.nl

Theater aan de Schie
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Bespreken: 010-2 467 467
E-mail: kassa@theateraandeschie.nl
Website: www.theateraandeschie.nl

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker