De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tijdens De Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek de Plataan stelt voorlezen centraal

Bibliotheek de Plataan stelt voorlezen centraal

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. “Moppereend” is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2020, geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek de Plataan organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

 

Het Nationale Voorleesontbijt

De campagneperiode wordt traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar is er een Voorleesontbijt op woensdag 22 januari om 09.00 uur in de Bibliotheek van Maasland. Op starten we op zaterdag 25 januari 09.30-10.30 in Vlaardingen Centrum met een Voorleesontbijt en aansluitend is er tot 15.00 uur een Voorleesfeest.

Meer activiteiten

In deze periode bedrukken we natuurlijk de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Naast Het Nationale Voorleesontbijt zijn er talloze leuke voorleesactiviteiten zijn voor peuters en kleuters in alle vestigingen van de Bibliotheek de Plataan. Hieronder een selectie van onze activiteiten. Zien we je daar?

Voorleesvoorstelling voor peuters

Een voorstelling naar het gelijknamige prentenboek van het jaar 2020 Moppereend. 21 januari van 10:30 tot 11:15 in Vlaardingen Holy, aanmelden kan via de website.
Voorlezen voor peuters en kleuters

In de Bibliotheek van Maassluis wordt er elke doordeweekse dag voorgelezen voor peuters, in totaal 8 keer van 10.00 tot 11 uur. Op de woensdagmiddagen kunnen de kleuters komen luisteren.

Voorleesfeest

In Midden-Delfland zijn er diverse Voorleesfeestjes. Zo is er op woensdag 29 januari van 14.30-15.30 uur een voorleesfeest voor kleuters in Den Hoorn.

 

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vind je op onze website: www.debibliotheekdeplataan.nl of bel 085-0436741.

 

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker