De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tejo Buischwater wil eruit?

Vlexit

Vlexit

Het is de heer Buischwater al vele malen opgevallen dat er landelijk gezien dezelfde problemen zich opdoen als in het Vlaardingse heden ten dagen gewoon. Dat betekent dat er landelijk gezien hetzelfde kaliber lieden met weinig kennis en kunde de algehele landelijke dienst uitmaken. Een probleem wat zich al jaren voordoet. Ik leg het u uit. Vele malen worden goedwillende bestuurderen vervangen door hen die het gekozen beleid wel willen volgen, om zo doende tot een mooi leidinggevend geheel te komen. Politiek praktisch gezien zijn dat mooie zetten op het politieke schaakbord denkt de heer Buischwater zomaar, maar fnuikend voor een samenleving zoals te zijn bedoeld en gewenst.

Door alle meermaals vreemde bewegingen, op het politieke vlak, waar natuurlijk veel aandacht en werk voor nodig is vergeet men regelmatig de noden van de gemiddelde burger. En dat is al vele malen gebleken. Verdeel en heers is een oude spreuk die schijnbaar nog steeds werkt en met de politieke paplepel schijnt in gegeven te zijn. Net zoals het alom bekende brood en spelen. Op de ambachtelijke werkvloer denkt men daar iets anders over. De werknemer die op de een of andere manier niet functioneerd, of slachtoffer wordt van een faillissement, zoals vele malen te doen gebruikelijk is krijgt een schop onder zijn kont en zoekt het maar uit bij de gemeentelijke instanties waar hij een diepe knieval mag maken om alsjeblieft in aanmerking te komen voor een uitkering. Als dat eventueel mag lukken tegen een waarschijnlijk zeer schamel bedrag.

Daarentegen is het de heer Buischwater al meerdere malen opgevallen dat er lieden zijn, in het hogere leidinggevend segment die bonussen bekomen waar een gemeentelijke begroting de hele stad van zou kunnen opleuken. Die bonussen worden veelal niet gegeven als zijnde een beloning voor de diverse goede prestaties van de betreffende persoon maar van tevoren geregeld in contracten en afspraken. Kennis en kunde. Daarop zou men moeten selecteren. Maar de heer Buischwater denkt dat men, in die kringen geselecteerd wordt op een grote mond en de handicap op de golfcourse. Vriendjes, vriendjes, vriendjes. De heer Buischwater heeft ook vrienden maar daar valt niets mee te regelen die zitten in hetzelfde schuitje als waar de heer Buischwater al vele jaren mee vaart.

De sociale structuur wordt ernstig vervormd door eigenbelang. Een soort, niet te behandelen aandoening waardoor men onbereikbaar voor het leed in de samenleving, vanuit een hoge zetel gezien de aanzienlijke buit binnen probeert te halen. Anders kan de heer Buischwater het niet omschrijven. Men doet maar, men bezuinigd, men buigt om en dat alles om de burger een idee te geven dat het allemaal wel in orde komt. Maar wat is in orde? Het wordt alleen maar steeds minder. Het komt niet meer in orde. Al heel erg lang niet.

Kan men als regelgevende, belast en begaan met alles wat de samenleving betreft rustig slapen met de wetenschap dat er ouderen in hun eigen vuil liggen? Dat het aantal daklozen oploopt? Dat omgevings- gezien alles ten zeerste vervuild en ontzettend vercriminaliseerd wordt? Dat de veiligheid op straat door niemand gegarandeerd kan worden. Misschien even een bestuurlijk momentje van nadenken.

De heer Buischwater is van mening dat partijen zich de volkse mening eigen maken en er een hele nare draai aan geven. Men heeft het absoluut niet door, men is, als goedwillende burger ontevreden over het hun gebodene en grijpt de vierjaarlijkse reddingsboei hun toegegooid als voor hun de enige oplossing. De grootste mond en de vaak onzinnige beloftes die over de bevolking worden uitgekotst zullen wel weer de winst naar zich toetrekken. Maar zijn we ,als volk nu zo infantiel dat we dat niet zien. We lopen achter de grootste mond aan als zijnde redder van het geheel om er later achter te komen dat het weer een teleurstellend geheel is

Maar er is geen redden meer aan is de conclusie van de heer Buischwater. We leven in een maatschappij waar voor een groot deel van de bevolking de voedselbank en de kledingbank de vervanging zijn van AH en C&A, en zal diezelfde bevolking bij de komende verkiezingen weer op het verkeerde been worden gezet. Zoals allang te doen gebruikelijk.

Wat men zich eigenlijk niet beseft in al hun onmetelijke bestuurlijke wijsheid is dat er een tijd komt dat dezelfde lieden die voor de verregaande ontzorging gezorgd hebben daar zelf gebruik van moeten gaan maken. De heer Buischwater, ware hij bestuurder zou daar van te voren toch wel even snel een gedachte momentje aan besteed hebben.

Misschien is het eigenlijk beter om een Vlexit te realiseren. Vlaardingen uit het Nederlandse stelsel en als vrijstaat verder te gaan. Wars van alle regels en verboden opgelegd door de echte regelgevers, weg van de EU. We gaan weer op haringvangst, we hebben tenslotte nog een logger voor de kant liggen en gewoon sponsors zoeken die Vlaardingen overeind willen houden. We zijn volgens velen een geschiedmatig belangrijke stad dus dat is geen probleem. Elk jaar een toernooi met ridders en wat er meer voor nodig is en de gelden stromen binnen. Dat scheelt een hoop gezeik en ellende . Wordt er eindelijk iets gedaan waar de Vlaardingse bevolking wanhopig naar verlangt. De diverse Facebook klagers, die het allemaal veel beter weten plegen een coup, kiezen een leider en dan maar zien of het beter wordt. De heer Buischwater hoopt op een geweldloze overname en geen onschuldige slachtoffers in deze. Succes aan allen die op deze manier een betere toekomst plegen bekomen.

Zoals daar te zijn gezegd,

Tejo Buischwater. Sr, pg
Gerechtigd Tunnelvisionair.
Onverkiesbaar op alle vlakken

Zoals een oud chinees spreekwoord luidt: Dicht bij het vuur zitten geeft een heel andere warmte dan drie hoog achter.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: