De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Uitkijkpost, post waar je naar uitkijkt

Uitkijkpost, post waar je naar uitkijkt

Na weer een politieke schifting onder bezielende leiding van Streng Meesteres M, slaafs gesecondeerd door een in strak leer gehulde Trol K (Ja, die van de digitale Hoaxverraad), lijkt Vlaardingen, onbestuurbaarder dan ooit en risee der vaderlandse gemeenten, van plan zich te hergroeperen. Hoewel, hergroeperen?

Als Waarman leest dat politiek medium Fractie Kerkhof volgens bepaalde prognoses volop kans maakt een wethouder te leveren, schiet zijn brein uit de startblokken, vermoedt hij landelijke machinaties van de nog altijd achterliggende SP en weet hij ONS.Vlaardingen als kind van de rekening - direct ziet hij M als tweede dictator die in het Nederlandse stadsbestuur ooit is opgestaan. De eerste replica van de politieke Hessa kwam uit Schiedam en was verre nicht van Annie Schilder.

Geen kinderlijke acties, bedenkt hij als altijd voor zijn wekelijkse kritische bijdrage, en hij begint als zelfbenoemd hoofd van de burgerlijke Vijfde Colonne alvast verder te hersenstormen om nog meer bijkomende schade te beperken, waarbij een aantal lokale boegbeelden niet ongeschonden blijft. Ook zorgt hij er als vanouds voor dat hij, met hulp van zijn trouwe secondante Waarvrouw en zijn vaste tipgevers uit het uitgaanscircuit, een unieke eigen mening uitbouwt. Waarman heeft het er werkelijk druk mee, maar hij versaagt niet aleer zijn doel bereikt is: Ivana Somers en Leon M (geen familie van …) op het pluche. Waarbij hij tussendoor ook nog eens zijn grote liefde, zijn woonst Schelvispekelenclave, voor de zoveelste keer uit de put helpt.

Zoals de trouwe lezer niet van hem gewend is, omringt Waarman zich op zijn tocht naar bestuurlijke eenheid met allerlei bekende en minder bekende figuren uit Breda, Sluis en Vlaardingen, die uitsluitend tot taak hebben M’s grauwe diadeem aan het eind van de rit voorgoed uit het stadsbeeld te weren.

Dat de algehele opinie niet strookt met die van de club die op de stadhuiselijke trap glimlachend poseert op met gulle hand rondgestrooide foto’s van B&W sterkt hem in zijn onverbeterlijk gelijk van Vlaardingen een eerlijke en goedgeleide stad te maken. Wie ooit heeft besloten M tot kopstuk van de lokale politiek te benoemen kenmerkt zich vandaag-de-dag door grijs haar en een ijskoud humeur. Maar ook daarbuiten gaan almaar meer stemmen op om de voorvrouwe per niet-kerende post richting Kielegat te sturen. De expertise, nodig om van het idee een hanteerbare uitvoering te genereren, wordt per vrachtwagenkonvooi binnenkort vanuit Sluis op postbus 1002 verwacht.

Walman: ‘Eindelijk wordt er eens een goed bestuur neergezet.’
Biermaker: ‘Geweldig. Houden we ze nu dan eens een keertje wat langer vast?’

Naschrift
Het maakt inwoners van een land of stad praktisch niet uit of het bestuur democratisch is of fascistisch. Naar buiten toe doet de term democratie het voor argeloze toeristen wel aanmerkelijker beter.

Zolang het weer goed is en het leven van burgers niet wordt geïnterrumpeerd van overheidswege, doen mensen precies wat ze altijd al zouden doen: werken, eten, moe naar bed gaan, seksen en nog moeier opstaan. Op vrijdag en zaterdag boodschappen doen, naar de club en drinken. Zondag in de ruststand, wat radio luisteren of tv kijken, een wandeling maken, naar de kerk en misschien een borreltje bij iemand op visite.

Het systeem mag dan misschien verrot zijn en van tirannie getuigen, maar de meeste stadsgenoten kunnen er best mee leven.

PS II
Nu gaan er in een zeker circuit al stemmen op dat de middenstand vanuit het stadhuis snel een gebrek aan coöperatieve medewerking wordt verweten. Dit, omdat ze weinig heil zien in een tweede uur gratis parkeren. het eerste uur zou veruit favoriet zijn.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker