De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Trol Kegel: 'Hoaxwaarschijnlijk gewipt'

Trol Kegel: 'Hoaxwaarschijnlijk gewipt'

Waarman drinkt zo nu en dan en als de tijd of de omstandigheid daartoe aanleiding geeft weleens en vaak met veel plezier een lekker glaasje en weet dus als geen ander wat ten gevolge dit gelag de dag daarop een kegel is.

Men onderscheidt drie soorten: de journalistieke of Kor Kegel, de sportieve of Ernest Kegel en de politieke of frauduleuze Koen Kegel. Nu is het zo dat niet alle kegels op de matineuze dag onwelriekend geuren naar de avond ervoor. Ergo is bestrijding ervan, om de ander tijdens een gesproken dialoog niet te ontrieven, niet altijd en even dringend noodzakelijk.

De Kor Kegel ruikt van oudsher naar verse drukinkt. Wie weleens een boek of krant leest van papier weet dat dit automatisch aanzet tot niet-seksueel neuzen alvorens te gaan lezen. Drukinkt geurt archaïsch en naar geschiedenis. Drukinkt is de vastgelegde tijd, vervat op cellulose.

Bij de Ernest Kegel denkt Waarman aan Zwaluwen die er alleen al in slagen vreugdevolle en sportieve zomers te maken die naar verliefd makend vers gemaaid gras ruiken. Wie weleens goed heeft geroken aan pas gemaaid gras, weet dat de geur sterke overeenkomst vertoont met niet al te oude en opgedroogde semen.

Nummer drie is de Koen Kegel. De stank van fraude, opzettelijk verdraaien van feit en fictie en een forse dosis eigenbelang die daarvan afkomt - daar heeft Vlaardings entrepreneur Robin Kanters nog geen ECODOR-variant op gevonden. Wie wat verder zoekt vindt dat de vertaling van een kegel Путин is en niet конус. Zoals ook wel wordt beweerd.

Sinds de aanstelling van dit stadsbestuur afgelopen juni is er heibel en amper progressie. Het elkaar naar de strot vliegen is een gekend tijdverdrijf en als politieke eendagsvliegen valt de een na de ander dood neer.

De eerste die het einde voelde naderen had juist een Japans boek gelezen waarin Seppuku of 自殺 als eerzaam afscheid werd aangemerkt. Op 16 november stak Arnout Hoekstra het mes tussen zijn politieke darmen en begon vrolijk lachend aan zijn Europese pelgrimage van Den Haag naar Brussel. Het mes bleek van rubber en de dood een opstapje naar het politiek hogere. Zijn achtergebleven kompanen waren minder gecharmeerd van dit vuige spel en keerden de SP of 社会主義者 パーティー gevieren boos en ontzet de rug toe.

Op dat moment kwamen Ron Boers en Tim Thiel uit de ONS.Vlaardingen kast. Voorman Frans Hoogendijk schoot uit zijn slof en royeerde het duo. Hierop ontstond Fractie Boers. Maar nog was de zure ranja niet op. Ron Boers c.s. besloten het Algemeen Dagblad te tippen dat Frans, geheel tegen de partijmores in, vier Roemenen huisvestte, tegen betaling en via een bureau uit Barendrecht.

Geheel Vlaardingen e.o. op de kop en de “Ooohhs” en “Aaahhs” vlogen in het rond. Toegegeven: het was een stomme streek: oerstom. Door de burgemeester niet (tijdig) in te lichten was het graf reeds gegraven, terwijl de patiënt nog in leven was. Wie weet heeft Annemiek Jetten (oraal, want zachte handen) de spade zelf wel aangereikt.

Het vonnis duurde niet al te lang. De commotie eenzijdig en doordat Frans Hoogendijk thuis zat met hartklachten zweefde de uitspraak al door de raadszaal terwijl de verzamelde pers het woord nog niet half had genoteerd. Immers: geen verdediging? Schuldig! Publiek hoort klinkende hamerslag en raad gaat over tot de orde van de dag.

Nu telt Vlaardingen met Jacky Silos en de Barten Bikkers en De Leede nog een drietal bestuurlijke sterkhouders - de stad telt twee vacatures. Wie de sociale media heeft gevolgd weet dat Trol Kegel zichzelf een uitmuntend kandidaat vindt. Dat vindt verder niemand.
   Het is een schande dat deze digitale leugenaar er met een schijnheilig Mea Culpa vanaf is gekomen. Hij had, net als Frans Hoogendijk, met pek en veren de stad uitgestuurd behoren te worden. Niet meer en niet minder.
   Anders handelen had de raad meer gesierd: Trol Kegel direct afgeschoten, Frans Hoogendijk een stevige reprimande en een tijdje in het schandblok waarbij het publiek, rijkelijk voorzien van rotte eieren, doorgedraaide tomaten e.d. mag smijten en de eerste burger van Breda - Annemiek Jetten - eindelijk eens een cursus besturen opleggen.

Heel Vlaardinger droomt van de Motie van Wantrouwen of nog zwaarder die aanstaande raadsvergadering ter tafel komt. Trol Kegel dient met pek en veren … afijn u snapt het wel.

Walman: 'Ik vond het vandaag een vlammende raadsvergadering.'
Biermaker: 'Omdat er een democraat met een kegel van hier tot heb-ik-jouw-daar is afgefikt?'
Walman: 'En ik weet nog dat die Trol Kegel zei dat er niets lekkerder is als wippen.'
Biermaker: 'Totdat hij zelf werd gewipt.'
Walman: 'Koen is er uitgekegeld.'
Biermaker: 'Kwestie van Hoaxverraad.'

3 commentaar(en) op artikel "Trol Kegel: 'Hoaxwaarschijnlijk gewipt'"

Hoelang was Edward actief als Koen of omgekeerd bij Schiedamsnieuws.nl?

Als je een alcoholist op een terrasje met een biertje ziet dan weet je zeker dat is niet zijn eerste.

Door: Lastige Vlaardinger Op:

Ja inderdaad heeft hij een blunder begaan met die reactie. Terechte kritiek.

Maar om dan een inhoudelijk sterke jonge politicus helemaal af te serveren, dat hoop ik niet. Laat hem leren van deze fout, ik zie hem Vlaardingen in de toekomst veel verder helpen dan menig ander raadslid.

Door: Menno Op:

Zoveelste poging tot makkelijk scoren. Lekker elkaar zwart maken. Wel in de raad erover doorzeuren terwijl op andere momenten dit al besproken is.

Treurige vertoning.

Door: IP’s hoor je niet te vergelijken Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker