De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Stemmen tellen niet altijd

Stemmen tellen niet altijd

Om de haverklap zendt Nederland bekwame landgenoten uit om her-en-der op de globe verkiezingen te controleren op eerlijkheid. Oud-politicus John Ranshuijsen was zo iemand. Zijn zelf afgebakende werkterrein? Het voormalig Joegoslavië en daar dan weer een specifiek landsdeel van.

Doordat Nederland bekend staat als eerlijk is het op Schiphol immer een komen-en-gaan van tijdelijke uitzendkrachten die zich als politiek strenge gezanten en baasjes voordoen en deugdzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij zorgen voor een ordelijk verloop tijdens verkiezingen in meest Tweede en Derde Wereldlanden.

Minder vergaat het Vlaardingen. Daar worden wetten en regels met voeten getreden. In de Schelvispekelenclave zijn bij de jongste verkiezingen 275 stemmen zoekgeraakt. Aanleiding tot hertelling bestond er niet. Simpel omdat “er geen ernstig vermoeden bestond dat er dusdanige fouten zijn gemaakt dat ze van invloed waren op de zetelverdeling”. Ook indien toegekend aan één persoon zou de zetelverdeling hetzelfde zijn. Wie propageert er ook alweer dat iedere stem telt … en dat misdaad en slordigheid [...] niet loont?

Of zoals Biermaker en Walman het stelden:

Biermaker: ‘Hé, oude sukkel, je hebt zitten slapen tijdens het stemmen tellen!’
Walman: ‘Wie is hier de sukkel, jij moest er op letten!'

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker