De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Scenario nieuwe film?

Scenario nieuwe film?

In normale politieke werelden (schimmig en eng) worden bestuurlijke en organisatorische zaken die het daglicht niet kunnen verdragen onder het tapijt geveegd. Dat heet een adat of gewoonterecht. Maar niet in Vlaardingen, oh nee, daar wordt de loper juist over de duistere materie heen gerold. Hier geen nieuwe bezems die …

Het eens als nieuw op te leveren Oeverbos, Asbestvrij aan Het Scheur, heet qua uitvoering in volks jargon zeker geen transcendentie. Je kunt middenin project Maaiveld staan, maar het is niet noodzakelijk om over religieuze buitenzintuiglijke waarnemingszin te beschikken of op filosofische basis jezelf te overstijgen, om te weten dat onder een natuurlijk tapijt (hoe mooi misschien ook) puin en zeker asbest uit den boze zijn.

In dit fantastische project Schone handen bij het bestuur (DCMR, Recreatieschap Midden Delfland, Provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, gemeente Vlaardingen, aannemer), gebeurt alles wat voorspelbaar is én het nodige onvoorspelbare. Een ieder die weleens in de tuin actief is weet dat schone handen schijn zijn.

Asbest, puin; waarover een twintig centimeter dik, tientallen meters breed en kilometerslang tapijt met vereende krachten langs de rechteroever van Het Scheur wordt uitgerold. Wie wat bewaard die heeft wat; al is het asbest en puin.

Oost west,
as (niet) best.

Asbestos Fields Forever, zouden The Beatles vandaag de dag zingen indien door onverzettelijk fan en ex-wethouder Kunst en Cultuur Cees Oosterom uitgenodigd bij Haring & Bierfeest of Zomerterras.

Meer op korte termijn is het spraakmakende optreden van Fractie Boers. In een manifest waarin 99 politieke luchtballonnen en enige verdachtmakingen richting Hoogste Chef van de Stad, laten de heren naamgever Ron Boers en allesbehalve volgzaam vazal Tim Thiel (in hun ogen) geen spaan heel van de stadse moeder of M.

Politiek is het allemaal niet, wat de heren op hun zolderkamertje hebben bedacht, het zijn Sjors en Sjimmie op hun best. Of dat goed genoeg is om Vlaardingen als stad te dienen kun je je afvragen. Fractie Boers is meer een ad-hoc actiecomité dan een bedachtzame en pragmatische partij.

Waarman is trouwens benieuwd of, indien de raad hun actieplan ook niet lust, er nog ruimte is voor dit illustere duo op het lokale pluche. Kan iemand Waarman vertellen of het binnen de politieke wet valt een partij of fractie te schorsen of de toegang tot de raadszaal (permanent) te ontzeggen?
   Zo ja, waarheen gaan in dat geval de overschietende zetels?

Walman en Biermaker hebben zo hun gedachten laten gaan over de jongste ophef en menen:
   ‘Weet je, Fractie Boers zou perfect zijn gecast voor die film die straks over ze wordt gemaakt.’
   ‘Welke film?’
   ‘Zelfmoord of de politieke dood van twee ongeleide projectielen.’
   ‘Maar er is toch een film met die twee en M? Sjors en Sjimmie en de gorilla (1966).’

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: