De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Met pijn in het (socialistisch hart) met ombuigingen ingestemd

Marcel Kerkhof over Herstelplan

Marcel Kerkhof over Herstelplan

Op 4 maart werd het financiële herstelplan gepresenteerd. Een duidelijk signaal dat veel ombuigingen/bezuinigingen ten koste gaan van het Sociaal Domein; het Armoedebeleid.

Voorbeelden te over. Onder andere afschaffing Rotterdampas voor minima, behalve voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar en de meerkostenregeling voor mensen die meerjarig de eigen bijdrage moeten betalen voor hun ziektekosten, de chronisch zieken.

In een gesprek met Marcel Kerkhof van de Fractie Kerkhof (Onafhankelijke Socialisten) vroeg De Vlaardinger waarom Fractie Kerkhof akkoord is gegaan met de miljoenenbezuiniging. Die is namelijk vooral afgewenteld op de sociaal zwakkeren. Een groep die het al zwaar te verduren heeft door het neoliberale non-empathische beleid van drie kabinetten Rutte en voor wie elke euro van levensbelang is. Had Fractie Kerkhof de gedoogsteun voor het college moeten intrekken?

Marcel Kerkhof

Kerkhof geeft aan dat als zijn fractie niet had mee onderhandeld over het herstelplan, de ombuigingen een nog veel grotere wissel zouden hebben getrokken op de kwetsbare doelgroep. En dat zijn fractie daarom met het licht aangepaste plan heeft ingestemd. Met pijn in het hart, dat gelukkig wel.

Overigens is duidelijk dat niets nog zeker is. Vlaardingen ligt nog wel even aan de leiband van de Provincie. De vleesgeworden boa constrictor die verlammend werkt op het dagelijks bestuur van Vlaardingen. Net zo lang tot herstelplan en begroting worden goedgekeurd door zowel de Provincie als de Gemeente Vlaardingen. Pas dan schijnt er weer wat licht aan het eind van de tunnel. Weliswaar nog maar met de sterkte van een vijfwattpeertje, voor de Vlaardingse boeren, burgers en buitenlui, maar je kunt weer wat zien.

Misschien dat Argos Mobiel ook door diezelfde spreekwoordelijke tunnel kan gaan rijden en mensen van A(fhaalpunt) naar B(estemming) kan vervoeren. Dan moet de Provincie leren inzien dat de Regiotaxi per jaar miljoenen kost en Argos Mobiel “slechts” 100.000.   Een schone taak voor verantwoordelijk wethouder Jacky Silos, dit aan het provinciale verstand te peuteren. En als beloning vele zonnegroeten van de huisgebonden afhankelijken, en een lach op het gezicht van Desiree de Jong (AOV) die zich gisteren tijdens het interpellatiedebat een roepende in de woestijn moet hebben gevoeld.

 

Lees ook: vlaardingen-onleefbaar-voor-onrendabeleneinde-verhaal-argos-mobiel

 

 

 

1 commentaar(en) op artikel "Marcel Kerkhof over Herstelplan"

Een ordinaire zetelrover, namens wie zit hij daar te oreren niet namens de kiezers schande voor de politiek.Waarom krijg deze man nog n podium ,dit is geen democratie Gewoon n stront vervelend mannetje dat als hij zijn ziin niet krijgt .maar doorgaat onder andere naam.

Door: R de Ligt Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker