De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Goofballgate & suckersoap

Goofballgate & suckersoap

Waarman haalde maar weer eens zijn schouders op over bestuurlijk boerenonbenul. Dit keer was, nomen est wel vaker omen, de beurt aan de oliebollenkraam om het lokale nieuws te bepalen.

Een ambtenaar buitendienst werd enige tijd terug op pad gezonden met de onnoemelijk ingewikkelde boodschap de standvastige oliebollenkraamhouder te vertellen dat in verband met de corona en het panoramische uitzicht van het Veerplein naar de zogeheten AH-garage zijn foodtruck naar een andere plek diende te verhuizen.

Hakken in het zand. Oliebollenboer boos; dreigde met vertrek en Vlaardingen oliebollenloos achter te laten. Na het node ontberen van Zwarte Piet, de jaarlijkse kerstbomenfik en het hebben van een adequaat bestuur dreigt hier weer een traditie te verdwijnen.
   Kortom: de chef oliebol weigerde categorisch naar een in zijn ogen onvindbaar zwart en naamloos gat te verhuizen, zoals schrijver Alex Boogers onze woonstee noemt. Het vuur niet langer alleen onder zijn liters vet spoot uit zijn trouwe hondenogen een geconcentreerde straal vonken die het op het podium van Rammstein in de Kuip niet onaardig zou doen. Het leed was geleden, de sociaal-maatschappelijke lijm bleek op en de breuk was breder dan de Andreaskloof.

Wie kwam er trouwens op het onzalige idee de oliebollenkraam weg te rijden richting economische afgrond? Waarom niet voor een charmanter oplossing gekozen? Is anderhalve meter naar achteren op een fractioneel gevulde markt, die op zich al een vreemd tweekoppig monster is, niet de meest simpele oplossing?

Een betrouwbare bron en oliebollenfetisjist wist 100% zeker dat de bedrijfsleider van AH hierachter zit, achter deze kongsi. ‘Ga maar na,’ zei hij: ‘De grootgrutter uit de Zaanstreek let alleen maar op zijn eigen kleintjes. Dat zijn in dit geval zeker níet de centen en stuivers waarvoor je vroeger een winkelwagen vol voedsel en drinken kocht en blij het pand verliet. Het gaat om zijn eigen ondermaatse vetbollen, waar zelfs een uitgehongerde koolmees de snavel voor ophaalt, die deze kwibus liefst concurrentieloos wil slijten. Als daar een oudhollandse meester staat te bakken dat het een aard heeft, kan die blauwe oliebollenbrigadegeneraal, die verdwaalde Zaankanter het wel schudden.
   In plaats dat de gemeenteraad eens niet de ene na de andere komische vragenlijst in de openbaarheid gooit zouden ze beter de neuzen gelijkrichten en op onderzoek uitgaan naar het hoe en het waarom. Trouwens ooit al eens een raadslid op de martkt gezien?
   Vlaardingen kan makkelijk zonder AH, dat zie je aan de vorige en al haast vergeten wethouder financiën, maar niet zonder lekkere verse oliebollen. Laat die vakman lekkerstaan tot in de eeuwigheid der dagen en wees zuinig op alles wat goed is en emotionele waarde vertegenwoordigt.’

Hij nam een laatste grote hap smakelijk ogende oliebol, zwaaide een forse zwaai met een vetvrije hand, stak twee middelvingers op naar AH en beende huiswaarts alsof de 50 km van de Haring & Bier Wandeltocht juist van start ging.
   Voor hem geen oliebollen uit een roestige verrijdbare muur. De onttakeling van de eens zo trotse FeBo. Je hoopt dat daar octrooi op rust. Waarman houdt het voorlopig bij een balletje mosterd. Mayo mag natuurlijk ook. Vers gedraaid met moeders hand de bal der ballen en verder geen gezeur.

Vlaardingen heeft nu zijn eigen goofballgate of suckersoap. Eens zien of dat het coronaballetje mayo naar de culinaire kroon kan steken ...

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker