De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tejo Buischwater overleeft jaarwisseling

Gemeentelijke verkwanseling

Gemeentelijke verkwanseling

Begrotingsgezien is er 5,8 miljoen euro tekort voor het jaar 2020. Dat is nogal wat. Een poosje geleden groeide de lokale economie, volgens de heer Hoekstra, voormalig financieel genie der gemeente Vlaardingen nog de pan uit. Een zonnige toekomst werd voorspeld. De heer Buischwater is daarmede lichtelijk verstomd geraakt.

Zijn er in deze buitenlandse bankrekeningen in het spel? Is de kluis geplunderd door onverlaten? Of heeft de heer Hoekstra mooi weer gespeeld om zichzelf in de wereldse politieke macht te plaatsen. Het is triest, de provincie Zuid Holland neemt de financiële macht over en daarmede de beslissingsbevoegdheid over het geld, dat over de ruggen van de bevolking wordt geïnd. Een staaltje van onbehoorlijk bestuur in de ogen van de heer Buischwater. Het college en gemeenteraad kijkt er naar en is onmachtig er wat aan te doen.

Nog zoiets, er waart een soort referendum op Facebook rond waarin de Vlaardingse bewoner gevraagd wordt waar we het gemeentelijk geld aan moeten besteden. Wat men hoegenaamd als burger plaatselijk belangrijk vindt. Welk geld? Er is geen geld, het is op, weg. Verkwanseld aan waarschijnlijk belangrijkere dingen dan de lokale samenleving

Tevens een idee van dezelfde club: Tussentijdse verkiezingen om een goede gemeenteraad met correcte en bekwame mensen te bekomen. De heer Buischwater zegt: "Sprookjes van het slechtste soort, een Utopia." Verkiezingen zijn makkelijk te regelen daar zit het probleem niet. Het probleem is om voldoende kwaliteit te genereren. De heer Buischwater houdt zijn hart in deze vast en hoopt dat de gemeenteraad daarna niet bestaat uit klonen van de heren Thiel en Boers.
   Leuk in de wijk bezig, maar als dat zo belangrijk is, word dan welzijnswerker of iets van dienaard. Dan is het nog altijd mogelijk alle misstanden te melden op een daartoe ingericht meldpunt waar de gemeente dan weer mee aan de gang gaat. Maar ja daar is waarschijnlijk geen geld voor.

Een patstelling: veel problemen, veel geldgebrek. De heer Buischwater kent het probleem. Hij denkt, vele inwoners van dit mooie land, die ooit de financiële worst is voorgehouden, ook. Men kan zich, als gerechtigd te regeren niet van een bevolking verwachten,dat, waar het grote gros zich een onbeperkte hernia werkt dat de zeer zuur verdiende centjes niet het huishouden ingaan, maar nodig zijn om landelijk zekere fouten recht te trekken en een falende overheid met alle macht omhoog te houden. Dat is niet de bedoeling. Bezuinigingen zijn goed. Mits op de juiste manier uitgevoerd en met niemand daarbij als slachtoffer. Het is stuitend hoe er met geld gestrooid wordt op plekken die de onze niet zijn.

De enige manier om het politieke tij te keren is om zelf plaats te nemen in een gemeenteraad, college o.i.d. Er is geen opleiding voor nodig. Wordt lid van een politieke partij naar keuze, zet een grote mond op bij de ledenvergadering en u zult zien: Binnen no-time heeft u een plaats in de gemeenteraad. Kennis en kunde geen bezwaar. Maar de heer Buischwater waarschuwt! Het is niet goed voor de geestelijke gezondheid voor u en uw naasten. U zijt gewaarschuwd!

Zoals daar te zijn gezegd,

Tejo Buischwater,
Absoluut waarnemer der dingen.
Tunnelvisionair bij uitstek.

 

2 commentaar(en) op artikel "Gemeentelijke verkwanseling"

Jammer dat er op de man gespeeld wordt, en dan uitgerekend op die mensen die nog enig teken van leven vertonen in de raad, dit in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de raad

Door: Hans Mielen Op:

Zo werkt het nu eenmaal heer Mielen.

Door: T buischwater Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker