De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Democratie of politieke zwakte?

Democratie of politieke zwakte?

Ondanks alle medicinale en financiële heisa hecht Vlaardingen steeds beter aan klassieke waarden. Zo werden de straten weer eens machinaal en met menskracht van onkruid ontdaan en beleefde de markt bijna een historische wederopstanding aan de Broekweg. Zoveel geluk en realiteitszin; daar kan niets tegenop. Tenminste, als er geen democratie bestond.

In de Groen van Prinstererstraat zou het eindelijk weer eens een ouderwetse drukte zijn van marktbezoekers en -kopers die voorzichtig, het blijft immers coronatijd, een rondje maakten van de Broekweg via de (Korte) Hoogstraat richting Veerplein annex Liesveld. Om blij van te worden. Maar zou het ook zijn om blij van te blijven of slechts van korte duur? Of erger nog: van geen duur!

Jammer was het dat winkeliers en marktkooplui direct, zonder ook maar een serieuze blik in de zaterdagse (of later ook woensdaagse) kassalade (daar waar geld in zit, niet de groente geteeld onder glas) te hebben geworpen, direct schreeuwden van moord en brand.
   ‘Dit zou de doodsteek betekenen voor het winkelhart,’ zei er eentje. Niets is minder waar; het is eerder de redding van dit verkommerende MKB-hart en vaatziektemonster. Nu kooplustigen hun rondje weer zouden kunnen maken, en het zonnetje draagt hieraan op plezierige wijze bij, zou de betere winkelier zien dat de echoënde kassalade weer ging rinkelen van plezier en een verbeterde omzet.
   Dat marktkooplui hun kont in de krib mikten, mag ook van geen moderne realiteitszin met archaïsche garanties getuigen. De ondernemende middenstand, zowel permanent als incidenteel, snijdt zichzelf met deze weigerachtige, kortzichtige houding wellicht stevig in de vingers. Iets dat medisch gezien meer verantwoord is dan korte tijd terug; de IC’s zijn weer volop paraat voor andere dan corona-slachtoffers. Of je daar überhaupt wel wil zijn is niet meer dan een een rethorische vraag.

Maar ja, winkeliers en marktkooplui, het zijn net boeren. Vandaag is het te droog en morgen is het te nat, maar ooit een boer gezien die met een oplossing kwam? Zo ook de middenstand. Wel schreeuwen als een rechtsextreem ongeleid projectiel, maar op geen zinnige voortzetting te betrappen. Misschien dat Thierry Baudet of Geert Wilders iets weet?

Wees blij dat Vlaardingen voorzichtig stapjes zet, als een pasgeboren veulen, en (voorzichtig) op klassieke waarden teruggrijpt. Dat is immers waar de grootste schreeuwers het al die jaren over hebben. De stad behoeft een bruisend hart. Of is het nu weer niet goed ondanks alle dure folders en ander papieren en duur betaalde strooigoed?

Samen met de onkruidverdelging zou de terugkeer van de markt aan de Broekweg een gouden greep zijn. Zeker straks, als we van alle 1,5 meter onzin zijn verlost en een dikke zoen op deze of gene bekende wang weer boetevrij kan en mag, zal blijken dat dit dé oplossing is voor het tanende commercieel winkelhart van Broekweg tot aan Veerplein met inbegrip van de (Korte) Hoogstraat.

College en raad hebben regelmatig de mond vol over 'voortschrijdend inzicht'; het wordt tijd dat woord nu eens om te toveren tot een frisse daad,

 

2 commentaar(en) op artikel "Democratie of politieke zwakte?"

Ik begrijp de opmerki g in uw verhaal niet betreffende het erbij halen van Therie Boudet of geer Wilders niet is toch geen politiek praatje ik vind dit beetje onnozel sorry

Door: Wil maat Op:

Wil maat @

Dus u denkt dat de getroffen maatregelen niet politiek ingegeven zijn,vraag het eens aan Wilders of Baudet zelf.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/geert-wilders-en-thierry-baudet-slaan-de-handen-ineen-organiseren-gezamenlijke-question-answer-sessie/

Door: John Jans Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker