De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Dirk Tempelaar lucht nat geheugen

De waterval in ‘t Hof

De waterval in ‘t Hof

Vlaardingen bezat ooit een waterval. Deze waterval lag onderaan de Westlandseweg tussen de Hoflaan en de Van Linden van Den Heuvelweg. Er moet zelfs een foto van de waterval in omloop zijn waar ik, gestoken in moeders zelfgebreide kabeltrui, op sta.

Net als het stenen bankje aan de andere zijde van de Van Linden van Den Heuvelweg weg, lag ook deze waterval verscholen tussen het groen van bosschages alsmede een aantal schitterende treurwilgen.

Des te treuriger is het dat er van deze prachtige omgeving niet veel meer over is. Hoogstwaarschijnlijk zelfs definitief tot het verleden behoort. Bij de waterval, in de buurt van de tennisbaan, draaiden we kroos, opzoek naar aaltjes en vingen wij kikkers aan een rode lap. Die werden verzameld in een glazen jampot of plastic emmertje.

Bij de aldaar aanwezige tennisbaan zochten wij naar vermiste, uit de richting geslagen tennisballen. Gezien de hoeveelheid gevonden ballen werd er in die tijd blijkbaar heel slecht getennist. Nu is het daar een troosteloze en kale boel, ’t Hof onwaardig.

Ooit heeft een aantal Vlaardingers hun best gedaan deze waterval te behouden. Hierop beloofde toenmalig burgemeesteer Tjerk Bruinsma de Vlaardingers dat de waterval in ’t Hof zeker terug zou keren. Het zou de Gemeente Vlaardingen sieren, ondanks dat zij er financieel slecht voorstaan, om deze rustieke Vlaardingse plek in ‘t Hof nieuw leven in te blazen.

 

3 commentaar(en) op artikel "De waterval in ‘t Hof"

Ja Dirk, dat weet ik nog goed. Vanaf de brandweerkazerne het hoekje om en dan langs de Palingsloot naar het Stenen Bankje. Dan kwam je langs de waterval, zo'n onwerkelijk gebeuren in het vlakke Holland. Daar hebben we (de jongens uit de buurt) vaak gespeeld. Vanaf het Stenen Bankje, waar in de schemertijd nog wel eens gescharreld werd, gingen er een paar paadjes door de bosjes naar beneden. Alsof je in het oerwoud was. Ik heb zelf trouwens ook nooit een bal gevonden.

Door: Willem Op:

Ook ik kan me de waterval nog goed herinneren omdat die zich op mijn van huis naar school route bevond.

Ik heb ooit een e-mail naar Hans Versluys gestuurd en gevraagd om de waterval in de woningbouwplannen te behouden. Hij heeft toen toegezegd dat in de plan ontwikkeling van het gebied te betrekken.

Door: Gerard Boender Op:

Wie geloofd er nu nog een politicus? Eerst zien en dan pas geloven.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker