De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

De Jacht op het Laatste Meubel

Bree’s New World ruimt op

Bree’s New World ruimt op

Meubellene, wat zit je toch fijn.
Oh Meubellene, wat ben je toch mooi.
Dat is vast een meubelstuk van Bree's New World.

Het is inmiddels traditie, de jaarlijkse eindejaarsopruiming bij Bree’s New World. Dé tijd om modern meubilair, afkomstig uit de showroom, voorloper van de nieuwe collectie en 100% Vlaardings woongenot, met grote korting in huis te halen.

‘De meeste klanten komen uit Schiedam, Maassluis en Vlaardingen. Onder invloed van de sociale media is momenteel een verschuiving merkbaar. Gisteren belde iemand uit Oostende. Die wilde weten wanneer de opruiming is. Regelde direct in Vlaardingen een overnachting in het Delta Hotel, om maar niet te laat te zijn.’ Aan tafel vader Leen en zoon Arij van Bree. Koffie, uitleg en historie passeren de revue. Op de achtergrond maakt Arno Bauman foto’s.

Het fenomeen opruiming is uit nood geboren. Ruimtegebrek is de ware reden en reguliere afnemers, die ook met korting kunnen kopen, kampen met hetzelfde probleem. Immers, van 14 t/m 20 januari is er in Keulen The International Interiors Show. Een belangrijke expositie - de grootste op dit gebied in Europa - waar ook Bree’s New World zijn nieuwste modellen showt en verkoopt. Om de nieuwe aanwas kwijt te kunnen, moet het vorige ameublement plaatsmaken.

De verkoop is zelfs zo’n succes dat andere fabrikanten ook graag hun meubelen bij ons willen neerzetten: van hoekbank via schemerlamp en schilderij en vazen tot aan karpetten toe. Ook elders willen bedrijven immers ruimte voor de nieuwe collectie.

Bij Bree’s New World worden meubels bedacht, ontworpen en gemaakt. Alle stadia en diverse materialen komen bij lokale leveranciers/producenten vandaan. Van metalen buizen, tot aan de stoffen en het leer … Alles is van Vlaardingse komaf. Hiermee mag je dit bedrijf een belangrijke speler noemen, die meer voedt dan de tien monden eigen personeel. Jaarlijks rollen alleen al circa 20.000 stoelen van de met de handgemaakte “lopende” band. Een mooie prestatie in een stad die in de jaren roemrijke ’60 met 28 fabrieken een echte meubelstad was. Nu is Bree’s New World de laatste der Meubel Mohikanen.

De opruiming begon als een krasjes en deukjes verkoop tegen gereduceerde prijzen. Nu zijn er, naast incourante modellen, ook al enige jaren uitlopende showroommodellen verkrijgbaar. Eveneens voor zeer schappelijke prijzen. ‘En het moet gezegd: Het zijn altijd hele drukke dagen. Op deze manier krijgt het overgrote deel van de overtollige voorraad een prima eindbestemming.’

Bij alles wat Bree’s New World op de markt plaatst, staan de termen “modern” en “design” centraal. Verwacht hier geen boeren eiken of Barokke tierelantijntjes. Strak is de uitstraling en schoonheid de kortste samenvatting voor mensen die de dag van vandaag, met smaak en plezier annex woongenot, laten doordringen tot ver achter de voordeur. Niet alleen hier, maar ook in half Europa en Canada kun je Bree’s New World meubelen aantreffen.

De meubelen van Bree’s New World kun je best scharen onder de imposante lijst echt Vlaardingse producten als ijzerkoekjes, ijsmoppen, Schelvispekel en de aanstormende VL.92 Gin en Vulcaan Bier.

Tafels, stoelen, banken … dat is wat je bij Bree’s New World vindt. Niet meer en zeker niet minder. Sinds enige jaren aangevuld met het van oorsprong Duitse merk Banz Bord dat in Vlaardingse handen is. Ook hier loopt een aantal modellen uit de collectie en kan tegen scherpe prijzen worden weggezet. ‘De Mercedes onder de (zwevende) wandmeubels,’ aldus vader en zoon. ‘En er is hier het Banz Bord Experience Center. Dé plek voor deskundig advies of om inspiratie op te doen. De mogelijkheden zijn legio.’

Opruimingsdata en -tijden
Donderdag 27 december      09.00 t/m 18.00 uur
Vrijdag        28 december      09.00 t/m 21.00 uur
Zaterdag     29 december      09.00 t/m 18.00 uur
Maandag    31 december       09.00 t/m 16.00 uur
Woensdag    2 januari            09.00 t/m 18.00 uur
Donderdag   3 januari            09.00 t/m 18.00 uur
Vrijdag          4 januari            09.00 t/m 21.00 uur

Bree’s New World
Kotterstraat 8
3133 KW Vlaardingen

Telefoon: 010-248 9006

E-mail: info@breesnewworld.nl
Website: www.breesnewworld.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/BreesNewWorld/

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: