Op zaterdag 18 juni a.s. organiseren de voor de 5e keer de zwemmarathon in de Kulk

ZWEMMARATHON de KULK

ZWEMMARATHON de KULK

De zwemmarathon is gestart als een eenmalig initiatief, maar inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar beleven we ons eerste lustrum.

Oorsprong

In 2016 werd bij een medewerkster van de Kulk, Suzan de Wilde, de diagnose kanker geconstateerd. Haar collega’s schrokken hier erg van en wilden iets doen. Ze besloten om een zwemmarathon te organiseren waarvan de opbrengst zou gaan naar het KWF. Dit werd een groot succes en smaakte naar meer. Ook in 2017 werd gezwommen voor het KWF.

Helaas heeft Suzan de tweede zwemmarathon niet meer meegemaakt, zij overleed in februari 2017. De daaropvolgende editie werd gezwommen voor Hospice de Margriet, de reden hiervoor laat zich raden.

In 2019 viel de keuze voor het goede doel op Make-A-Wish. Daarna volgde een pauze in verband met Corona, maar dit jaar mogen we gelukkig weer!

Het goede doel

Het goede doel van dit jaar is Stichting Sparkle (www.stichtingsparkle.nl). Sparkle is een kleinschalige dagbesteding voor jong volwassenen met een verstandelijk beperking. Zij willen graag sparen voor een Tovertafel en wij hopen met de opbrengst van de zwemmarathon, daar een leuke bijdrage aan te kunnen leveren.

Wanneer

De zwemmarathon wordt elk jaar op de 3e zaterdag van juni gehouden.

Op zaterdag 18 juni wordt om 19.00 uur door, Arnoud Proos de wethouder van sport, het startsein gegeven en wordt er gedurende 6 uur langs gezwommen.

Ieder team moet in die 6 uur iemand in de baan hebben zwemmen. Of het nu borstcrawl is, schoolslag of rugslag, het maakt niet uit, als je maar zwemt. Ook heeft ieder team een teller, zodat het aantal banen geteld wordt.

Wie kan er mee doen?

Iedereen vanaf 14 jaar met een zwemdiploma A, kan meedoen.

We hebben teams van zwemverenigingen, een bedrijf, maar ook teams samengesteld uit families, vrienden of buren. Alle combinaties zijn mogelijk. Lukt het niet om een heel team te vormen, geen probleem, meld je toch aan, dan kunnen wij proberen je team compleet te maken met individuele aanmeldingen.

Waarom telkens weer een groot succes?

Het is een laagdrempelig evenement, omdat zowel recreatieve als wedstrijdzwemmers mee kunnen doen. Zwemmen voor een goed doel stimuleert; iets doen voor mensen die iets minder geluk hebben. Het is een ontspannen sfeer, met publiek dat in en uit loopt, er is muziek en een tombola. Ook voor dit evenement geldt; meedoen is belangrijker dan winnen.

Aan iedereen de vraag om contact geld mee te nemen, je kunt lootjes kopen en leuke prijzen winnen. Ook deze opbrengst telt mee voor het goede doel.

Hoe genereren we geld voor het goede doel?

. het inschrijfgeld van de teams is € 200,00

 . het sponsorgeld dat door iedereen wordt opgehaal

. de opbrengst van de tombola

. de medewerkers die belangeloos werken die avond

Beloning

Voor het team dat het meeste aantal banen zwemt is een wisselbeker beschikbaar, terwijl het team dat het meeste sponsorgeld ophaalt een wissel-spaarvarkentje krijgt.

Het organisatieteam

Zonder vrijwilligers geen zwemmarathon!

Ieder jaar weer zijn er gelukkig mensen die zich, samen met het vaste team, inzetten voor het slagen van de marathon.

De vaste kern bestaat uit: Lies Rietdijk, Irma Verboon, Myra Houdijk

Bij vragen; neem even contact op via de mail; zwemmarathondekulk@gmail.com of bel 010-2483335 (Irma) of 06-51821979 (Myra).

09-06-2022