Vrouw met hond ontsnapt aan dood

Zwarte Planeet ingestort

Zwarte Planeet ingestort

Zojuist (donderdag 25 augustus), rond 16.00 uur zakte met een imploderend geluid (‘Het leek wel een film,’ aldus een buurman die aan de achterkant van de aangrenzende Hoogstraat op zijn balkonnetje zat) het (voormalig) pand van Black Planet, aan het eind van de Kuipershof, met een doffe knal in elkaar. Een vrouw die net met haar hondje passeerde liep de brokstukken maar net mis en hield er, buiten de schrik, niets aan over.

In het pand zat vroeger een loodgieter. Buurman Ron Glimmerveen, die vlak daarna aankwam vanwege een waarschuwend telefoontje, zag het allemaal net niet gebeuren. Wel haalde hij direct afzetlint uit zijn wagen en zette de plaats delict af. Daarop belde hij de brandweer, maar die weigerde te komen. Van de (loco)burgemeester en de politie ontbrak ook ieder spoor.

Ook belde hij DCMR. Die zullen nu (18.00 uur, red.) ongeveer arriveren en asbestmetingen doen. Glimmerveen: ‘Holger van der Heul van culinair buurman De Oesterparel hoorde de klap en zag de rookwolken. Daarop belde hij mij meteen. De meting door DCMR is nodig vanwege het asbest, dat in het pand zit. Los nog van alle loodresten; resultante van de vroegere drukkerij.

Als Vereniging van Eigenaren hebben we al tijdenlang melding gemaakt van de deplorabele toestand waarin dit pand verkeerde. Maar luisteren? Ho maar. Daar hebben ze nooit van gehoord op het stadhuis. Een sloopvergunning is onlangs nog geweigerd. Waarom? Vraag het gerust een keer aan de burgemeester en/of de verantwoordelijke wethouder.’

Het wachten is nu op het Spreijpand aan de Westhavenkade en de v/h Juliana van Stolbergschool aan de Groen van Prinstererstraat. Ook daar wordt gespeeld met de zwaartekracht.

Tekst & Fotografie
Peter Joore

afbeelding
afbeelding
afbeelding

25-08-2022