Zie ginds komt de stoomboot…

Zaterdag 12 november intocht in Vlaardingen

De geur van kruidnoten en taaitaai hangt boven de stad en nog voor de zon goed en wel haar stralen over de horizon heen heeft kunnen laten kriebelen, stromen kinderen en hun ouders richting de kade. Zaterdag 12 november is het zover; Sinterklaas komt aan in Vlaardingen. Ben jij er ook weer bij?

Zie ginds komt de stoomboot…

Tussen 09:00 en 09:15 uur vaart onze goedheiligman samen met zijn vrolijke pieten de Oude Haven binnen. Zou de bakkerspiet ook weer meegekomen zijn uit Spanje? En die vrolijke pietenband? Na aankomst, gaat de Sint met de pieten in feestelijke optocht van de kade naar het Stadhuis, waar zij ontvangen worden door burgemeester Bert Wijbenga. De burgemeester boft maar, met zulk hoog bezoek!

Maar de Sint denkt gelukkig aan ieder kind, dus vertrekt daarna al snel om ook andere delen van de stad te bezoeken. Hij en zijn pieten hebben een vol dagprogramma, met onder andere het SuperSintFestijn voor alle kinderen. De kinderen kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten in de Fransenstraat en op het Veerplein.

Vlaggen
Bij de verjaardag van de Sint hoort natuurlijk feestversiering en daar kan de hele stad aan mee doen! Hang bijvoorbeeld een mooie tekening voor het raam of hang de vlag uit. Wat zou het leuk zijn als vanaf 12 november de stad vol hangt met Sinterklaasvlaggen! De vlag is te koop via www.kysosocks.nl/shop/sinterklaas-vlag. Meer informatie hierover vind je ook op de website: sintinvlaardingen.nl/vlaardingse-sinterklaasvlag.

Al sinds 1973
Sinds 1973 organiseert CJV Vlaardingen de Sinterklaasintocht in Vlaardingen. De intocht is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Vlaardingen. Van ’s morgens vroeg tot het einde van de middag kun je op verschillende plaatsen in de stad genieten van alle activiteiten.

Gedurende het jaar is een team van 30 personen bezig met de organisatie. Op de dag zelf komen daar nog eens 350 vrijwilligers bij! Naast meer dan 150 CJV-vrijwilligers steken ook de jeugdbrandweer, het zeekadettenkorps, scouting Wesselgroep, de Geuzen, muziekkorpsen Zeurpieten, Roetpoepers en Haringkoppen, circusschool Hannes & Co, Pollux, VFC en de reddingsbrigade de handen uit hun mouwen om er een grandioos feest van te maken voor alle kinderen in Vlaardingen.

Met suiker-groet,
Sinterklaas en zijn pieten

18-10-2022