Zevende Vlaardingse Gouden Buur Award op komst

De zevende jaarlijkse Vlaardingse Gouden Buur Award is op komst. Deze award is een onderscheiding voor bewoners van Vlaardingen als blijk van waardering voor hun maatschappelijke betrokkenheid en inzet. Zowel individuele bewoners als groepen van bewoners die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een veilige woon- en leefomgeving in de stad en voor een tolerante en verdraagzame gemeenschap, kunnen in aanmerking komen voor deze onderscheiding.

Zevende Vlaardingse Gouden Buur Award op komst

Het toekennen van deze award is de hoogste onderscheiding, maar er zijn ook andere onderscheidingen die worden toegekend aan bewoners, zoals de Gouden Buur Sleutel, een eremedaille en certificaten van voldoening. De stoffelijke blijk van waardering is mede bedoeld als een stimulans om bewoners van de stad aan te sporen om: vredig, gebroederlijk, tolerant, vreedzaam, harmonisch, coöperatief en begripvol met elkaar te wonen en te leven in een stad zonder onderscheid en discriminatie.

Iedereen die waardering wenst te geven aan een buurman of buurvrouw of aan een groep van personen die voldoet aan het profiel ter onderscheiding, mag een voordracht doen op: https://www.buurtbemiddelingvlaardingen.nl/award-vgb/. Het nomineren van een buur of een organisatie kan geschieden in de periode: 7 juli tot 3 september 2023.

Deze award is in het leven geroepen in 2016 door de Buurtbemiddeling Vlaardingen en sedertdien zijn er jaarlijks buurtbewoners in aanmerking gekomen voor deze onderscheiding. Sinds het vorig jaar komen ook groepen van personen of organisaties of collectiviteiten of instanties in aanmerking voor deze onderscheiding. Buurtbemiddeling Vlaardingen bevordert hiermee niet slechts goede nabuurschap, maar ook het nemen van verantwoordelijkheid in collectieverband voor een tolerante en verdraagzame gemeenschap.

In verband met de viering van 750 jaar van de stad Vlaardingen, zal de award voor dit jaar het V-teken van graaf Floris uitbeelden als symbool van verbinding. De Vlaardingse Gouden Buur Award wordt dit jaar mede gesponsord door gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen en Oranje Fonds. Bedrijven die dit initiatief mede wensen te ondersteunen, kunnen in contact treden met de organisatie.

Fotografie
Helen King

07-07-2023