Fractie Boers stelt vragen

Zeven jaar leugens en loze beloften

Zeven jaar leugens en loze beloften

Al zeven jaar is Ron Boers als raadslid bezig om ondernemer Bart Offenberg te helpen. Deze is al tientallen jaren autodealer aan de Van Beethovensingel. Boven zijn bedrijf verhuurt hij al jaren een woning. Zo lang als Ron Boers in de raad zit (zeven jaar), wordt de heer Offenberg al lastiggevallen door de gemeente.

Zeven jaar geleden dreigde de gemeente de huurders uit hun huis te zetten, omdat het volgens de gemeente geen formele te verhuren woning betrof. 

In een gesprek met toenmalig wethouder Versluys, waarin de ondernemer met officiële notarisdocumenten aantoonde dat het hier toch echt een zelfstandige woning betrof, zou de gemeente dit formeel recht gaan zetten.

Inmiddels zijn we dus, na herhaalde gesprekken met de toenmalige wethouder, en inmiddels meerdere gesprekken met de huidige wethouder Wonen, mevrouw Somers, nog geen stap verder. Er wordt van alles toegezegd, maar in de praktijk niets gedaan. De ondernemer heeft inmiddels zelfs een advocaat in de arm moeten nemen.
Ook het aanvragen - sinds begin 2021 - van een afvalpas voor de huurders is voor gemeente Vlaardingen, ondanks toezeggingen, blijkbaar te veel gevraagd.

U bent dat niet van ons gewend, maar Fractie Boers is in deze zaak veel te makkelijk voor de gemeente geweest. Daar komt nu echter een einde aan. Wij hebben een eis aan het college, met een bijbehorende vraag. 

U heeft als college zeven jaar niets gedaan. Wij eisen nu dat u binnen zeven werkdagen (een werkdag per verspeeld jaar lijkt ons geenszins te veel gevraagd) zorgt dat de zaak rond formalisering van het huurcontract is geregeld, en dat de huurders ook over een afvalpas beschikken. Onze bijbehorende vraag: bent u hiertoe bereid? Zo nee, waarom niet? En, ten overvloede: schaamt u zich niet helemaal kapot? 

Indien het college hiertoe niet bereid is, of als er niet binnen de 7 dagen een antwoord komt, dienen wij als fractie Boers de aankomende gemeenteraadsvergadering een motie van (7 jaar) treurnis in tegen de zittende wethouder.

Tot slot wil de fractie Boers weten wat het college gaat doen, of heeft gedaan, voor vergelijkbare woonadressen en huiseigenaren in de industrie die te kampen hebben met eenzelfde probleem? 

27-10-2021