Museum Vlaardingen start Thuismuseum Vlaardingen als opvolger van de Berenjacht

‘Zet je topstuk te kijk’

‘Zet je topstuk te kijk’

Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog niet van de lockdown af zijn. Dit betekent dat Museum Vlaardingen voorlopig nog gesloten is. Maar ook theaters, cafés, winkels, sportscholen en restaurants zijn nog steeds dicht. En de bezoekregels en de avondklok beperken ons nog meer bij onze sociale activiteiten. Nederland is massaal aan het wandelen geslagen, zo’n beetje de enige activiteit die nog toegestaan is. Maar het zoveelste rondje door het park of de wijk wordt ook wel een beetje saai…..

Daarom start Museum Vlaardingen met een initiatief waarbij je, tijdens je ommetje, ook nog wat te zien hebt. Eindelijk kan je eens lekker ongestoord ‘gluren bij de buren’. Als variant op het tijdens de eerste lockdown succesvolle ‘Berenjacht’, roepen we alle Vlaardingers op om mee te werken aan één groot Vlaardings thuismuseum. Zet je topstuk te kijk in je vensterbank en creëer zo je eigen bijzondere vitrine. Hoe meer mensen een topstuk te kijk zetten,  hoe groter de museumwandelroute door de stad en hoe eenvoudiger het wordt om die 10.000 stappen per dag te lopen!

Doe ook mee met Thuismuseum Vlaardingen!

Selecteer het mooiste, grappigste, gekste, lelijkste meest bijzondere, oudste, opvallendste ‘topstuk’ uit je eigen huis en zet deze op een zichtbare plek in je vensterbank. Dit kan en mag van alles zijn (maar pas wel op: inbrekers wandelen ook). Natuurlijk mag je ook meerdere topstukken tentoonstellen, of af en toe wisselen. Meld je aan via de website: www.museumvlaardingen.nl en jouw thuisvitrine wordt toegevoegd aan de museumwandelroute door de stad. Om je topstuk nog meer te laten opvallen kun je de speciale Thuismuseum- schilderijlijst uitprinten en bij je topstuk plaatsen.

Nieuwsgierig naar de collectie Vlaardingen? Bekijk de wandelroute op de website van  het museum:  www.museumvlaardingen.nl/wandelroute.

Abraham en Agneta

20-03-2021