Na drie jaar stadsdichter van Schiedam te zijn geweest

Yvette Neuschwanger is de nieuwe provinciedichter

Yvette Neuschwanger is de nieuwe provinciedichter

SCHIEDAM/DEN HAAG - Yvette Neuschwanger was de afgelopen drie jaar stadsdichter van Schiedam. Zij is de nieuwe provinciedichter. Zij is hiermee Etwin Grootscholten opgevolgd.

Neuschwanger is sinds 1999 werkzaam bij de provincie Zuid-Holland, sinds vijf jaar in de functie van CRM- en Communicatieadviseur. 

Neuschwanger debuteerde gisteren als provinciedichter. Dat was ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie 2022. In verband met de coronamaatregelen was dit een 'digitale nieuwjaarsreceptie' en draagt zij haar gedicht voor vanuit de bibliotheek in de Korenbeurs alsook met als achtergrond de binnenstad van Schiedam. 

"Met haar gedicht ‘laat je horen’ onderschrijft ze de oproep van Jaap Smit, de commissaris van de koning in Zuid-Holland, om vooral argumenten het gesprek te laten bepalen, niet de toon en het volume", zo twittert de provincie @zuid_holland. "Een eervolle eerste opdracht", twittert de nieuwe provinciedichter @IdeeenFee

Hieronder vind je de link naar de YouTube-video met het gedicht van Yvette Neuschwanger en de prachtige beelden van de binnenstad van Schiedam.

13-01-2022