Tijdelijk extra opvangplekken

Winteropvang voor dak- en thuislozen

Winteropvang voor dak- en thuislozen

Tijdens de winterperiode, van november 2021 tot uiterlijk april 2022, organiseert de gemeente tijdelijk extra opvangplekken voor dak- en thuislozen. Als de gevoelstemperatuur onder het vriespunt daalt, treedt landelijk de winterkouderegeling in. Dat is dit weekend het geval. Dak- en thuislozen kunnen deze winter gebruik maken van de nachtopvang in een leegstaand pand aan de Broekpolderweg 249 in Vlaardingen.

Het pand aan de Broekpolderweg is op dit moment niet in gebruik. Het gaat om nachtopvang tussen 17.00 en 9.00 uur. Dak- en thuisloze mensen kunnen zich aanmelden bij De Elementen. Van daaruit worden zij met een busje naar de Broekpolderweg vervoerd. Ze blijven de hele avond en nacht op de locatie. De volgende ochtend gaan zij weer terug met een busje. Er is beveiliging en een camerasysteem om eventuele overlast te voorkomen.

Minder plek De Elementen door maatregelen
De reguliere opvang voor dak- en thuislozen in Vlaardingen is bij De Elementen in de Nijverheidsstraat. Nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt, heeft het RIVM een aangescherpt advies gegeven voor de veilige opvang van dak- en thuislozen. Hierdoor kunnen er minder mensen in De Elementen verblijven.

Winterkouderegeling
De winterkouderegeling is een landelijke regeling. Als de gevoelstemperatuur ’s nachts onder 0 graden daalt, kunnen dak- en thuislozen terecht voor een slaapplaats in de opvang. Dit om te voorkomen dat mensen zonder eigen huis de nacht in de vrieskou op straat moeten doorbrengen. De winteropvang is ook toegankelijk voor dak- en thuislozen die normaal geen recht hebben op opvang.

Verenigingen en organisaties in de omgeving van de locatie zijn door de gemeente op de hoogte gebracht van de tijdelijke winteropvang in het pand aan de Broekpolderweg. Ook is er een telefoonnummer beschikbaar voor vragen of eventuele klachten.
 

26-11-2021