Burgemeester Bert Wijbenga enthousiast over nieuwe roman

Wij zijn van diamant - Alex Boogers

Wij zijn van diamant - Alex Boogers

Eerste burger van Vlaardingen Bert Wijbenga ontving vrijdagavond 10 februari het eerste exemplaar van Wij zijn van diamant. De nieuwste roman van Alex Boogers werd hem door de auteur zelf overhandigd in de Rotterdamse boekhandel Donner.

230212 Alex Boogers Gerard van OsDeze roman is het eerste boek van de Vlaardingse auteur bij uitgeverij Hollands Diep. Die had ervoor gezorgd dat de burgemeester vóór de officiële presentatie al een (proef)exemplaar kon lezen. Zodoende werden alle aanwezigen in boekhandel Donner - het was voller dan vol in het theater - getrakteerd op een lofzang op de elfde roman van Boogers. Opvallend was dat de auteur verscheen in een rolstoel. Dat had alles te maken met een verkeersongeluk dat Boogers ruim vijfentwintig jaar geleden meemaakte. De ernstige verwondingen leidden tot een fixatie van de onderste ruggenwervels. Nu blijkt zich toch weer een hernia-achtige pijn te ontwikkelen, waar Boogers graag weer vanaf wil. Een ziekenhuisopname werd voor deze presentatie onderbroken.

Bij de presentatie waren drie collega-auteurs uitgenodigd om wat te vertellen over de Vlaardingse auteur, die in 1999 debuteerde onder een pseudoniem met Het boek Estee. Alle drie benadrukten ze de strijd die je moet leveren, de moeite die je moet doen om een roman vorm te geven, zelfs op het moment dat het eigenlijk tijd is om van je nachtrust te gaan genieten.

230212 Alex Boogers Gerard van Os2Naast de complimenten van burgemeester Wijbenga voor het boek en een kort gearrangeerd interview werd ook aandacht gevraagd voor de bijzondere omslag van de nieuwe roman. Een schilderij van Caja Boogers, de zoon van, siert het voorplat van Wij zijn van diamant. Het schilderij is speciaal gemaakt voor dit boek. Hoewel de uitgever eerst zijn bedenkingen had, is hij bij het zien van het schilderij overstag gegaan en is nu blij met deze kunstzinnige omslag.

Het boek is inmiddels te koop. Binnenkort op de vertrouwde vrijdag in de rubriek ‘Een uitgelezen kans’ in De Vlaardinger een bespreking van deze nieuwe roman.

Foto's
1. kort interview in stampvol theater
2. toespraak auteur Alex Boogers
3. overhandiging Wij zijn van diamant aan Bert Wijbenga, burgemeester Vlaardingen
4. trotse zoon én kunstenaar Caja Boogers

Tekst | Fotografie
Gerard van Os

230212 Alex Boogers Gerard van Os3

12-02-2023