Aanstaande dinsdag is de finale, de wisselbeker is kwijt, organisatie doet oproep:

Wie weet waar de Supercup Vlaardingen/Schiedam is?

Wie weet waar de Supercup Vlaardingen/Schiedam is?

VOETBAL - De organisatie van de Supercup Vlaardingen/Schiedam is naarstig op zoek naar de Supercup-trofee, de bepaald niet kleine wisselbeker die elk jaar wordt uitgereikt na de wedstrijd tussen de Schiedams en Vlaardings kampioen. De beker is zoek.

Afgelopen seizoenen prijkte hij bij de laatste winnaar SVV in de kantine maar navraag leerde dat dit niet meer het geval is. Wellicht staat hij bij een trotste speler op zijn nachtkastje of heeft de beker een andere mooie plek gekregen. De organisatie roept een ieder op die meer weet niet zelf te handelen maar contact op te nemen met 0640160266 of mail naar info@waterwegsport.nl. Het is zaak om de cup snel te vinden want volgende week dinsdag 24 mei zal er om 19:30 op het terrein van Kethel Spaland worden afgetrapt tussen DVO’32 en Hermes-DVS voor alweer de vijfde editie in de strijd tussen de Schiedams en Vlaardings kampioen.

“We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen we de wedstrijd nu echt gaan spelen,” laat Mischa Keemink namens de organisatie weten. “Afgelopen twee jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes DVS en DVO’32 als regerend kampioenen is deze wedstrijd nooit van het programma af geweest. We hebben altijd gezegd ‘wat in het vat zit, verzuurt niet’. Zeker haring en jenever niet! We zien deze wedstrijd dan ook weer als de aftrap van tal van sportevenementen die we zo lang hebben moeten missen”, aldus Keemink

De Supercuptraditie, in het leven geroepen door de organisatie van het Schiedams kampioenschap, gaat alweer haar vierde editie in en kende met VFC (zo) en Deltasport en SVV eerdere winnaars. De  finale tussen de haringkoppen en de jeneverneuzen kent dit jaar twee nieuwkomers. DVO’32 bekroonde twee jaar geleden een meer dan uitstekend seizoen door in de finale van het Vlaardings kampioenschap VFC (za) met 8-0 alle hoeken van het veld te laten zien. Hermes-DVS pakte op een zonovergoten Excelsior’20-complex de titel door de thuisploeg te verslaan in de finale.

De Supercup-strijd - dinsdag 24 mei 19.30 uur op Sportpark Willem-Alexander - is ook dit jaar weer gratis te bezoeken en de avond wordt zoals altijd opgeluisterd met de nodige muzikale gezelligheid.

Foto: door Mischa Keemink

18-05-2022