Wheel of Fortune and Fantasy

Deze week in Filmtheater Het Zeepaard 29 september en 2 oktober

(Japan, 2021, 121 min.)
Regie: Ryûsuke Hamaguchi
Met: Kiyohiko Shibukawa, Kotone Furukawa e.a.

Wheel of Fortune and Fantasy

Wheel of Fortune and Fantasy is een prachtig drieluik waarin het lot allesbepalend is. Het is de nieuwe film van Ryûsuke Hamaguchi, de regisseur van het Oscarwinnende Drive my Car.

Meiko belandt in een driehoeksverhouding, Sasaki verliest zichzelf in een poging tot verleiding en Natsuko staat een bijzondere ontmoeting te wachten. De drie verhalen verder beschrijven, geeft te veel weg van de verrassingen die je als kijker cadeau krijgt. Het zijn toevallige ontmoetingen, onverwachte zielsverwantschappen, een kleine tijdreis en een noodlottige e-mail die de verhalen steeds een andere wending geven.

Het onverwachte staat centraal in Hamaguchi’s oeuvre. Wheel of Fortune and Fantasy ging in 2021 in première op het filmfestival van Berlijn en werd bekroond met de Zilveren Beer.

★★★★ Trouw
Indrukwekkend drieluik over de liefde en het lot.

★★★★ VPRO Cinema
De acteurs zijn stuk voor stuk geweldig en Hamaguchi toont zich andermaal een meesterlijke, subtiele en speelse verteller.

★★★★ de Volkskrant
Hamaguchi is een superieure poppenspeler.

★★★★ NRC
Intrigeert, prikkelt en windt op. Drie korte films met de lading van complete romans.

de Filmkrant
Een cinema van finesse. Mis de kans niet om Wheel of Fortune and Fantasy te zien

Donderdag 29 september om 20.30 uur en zondag 2 oktober om 16.15 uur. Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl
Filmtheater Het Zeepaard vertoont film in Vue Vlaardingen.

26-09-2022