Wethouder Simons ontvangt Plastic Soup Surfer tijdens campagne tegen wegwerpbekers

Wethouder Simons ontvangt Plastic Soup Surfer tijdens campagne tegen wegwerpbekers

Wist je dat er elke ochtend alleen al in Nederland 5 miljoen koffiebekers in het afval verdwijnen? Eénmalig gebruikt. Daarna eindigen de meeste in de verbrandingsoven, worden hoogstens gerecycled tot toiletpapier of, erger nog, belanden op straat of in de natuur.

Zet die 5 miljoen wegwerpbekers achter elkaar en je hebt een rij van 385 km. Precies dié afstand gaat Plastic Soup Surfer Merijn Tinga van 1-8 juli afleggen op een surfboard gemaakt van gebruikte wegwerpbekers - symbool voor de wegwerpmaatschappij. Hij bundelt daarvoor de krachten met drie milieuorganisaties verenigd in project Mission Reuse, de organisatie die zich inzet om herbruikbaar de norm te maken. De missie is om consumenten, overheden en ondernemers stappen te laten zetten richting hergebruik van bekers. Merijn e-foilt (elektrisch surfen) van Brussel naar Amsterdam en wordt onderweg ontvangen door o.a. Eurocommissaris Timmermans, Staatssecretaris Heijnen (I&W), lokale bestuurders en ondernemers.

Woensdag 6 juli is de tussenstop in Rotterdam en neemt wethouder Simons het 'van wegwerp naar hergebruik'-bord in ontvangst. Dit symboliseert de initiatieven van de gemeente om van wegwerp naar herbruikbaar te gaan.

Locatie 
Woensdag 6 juli van 10-11 uur
Maritiem Museum
Leuvenhaven 1 
Rotterdam
https://www.maritiemmuseum.nl 

05-07-2022