'Werken aan de basis voor veiligheid en oplossing buurt- en woonoverlast'

Kandidaat-raadslid Milton R. King

Kandidaat-raadslid van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, Milton R. King, is vast van plan zich in te zetten voor de veiligheid en leefbaarheid van de gemeente Vlaardingen door buurt- en woonoverlast aan te pakken vanuit de basis. Hiervoor zal hij zich inzetten, zodra hij gekozen wordt als raadslid bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij zal zich sterk maken voor het ontwikkelen van specifiek beleid voor het beteugelen van overlast, waarmee normale en gewone burgers dagelijks mee te maken krijgen.

'Werken aan de basis voor veiligheid en oplossing buurt- en woonoverlast'

Als bedreven mediator in het vrijwilligerswerk weet hij waar de schoen hem wringt op dit vlak. Zo vindt hij dat vooral overlast van huisdieren, rondslingerend zwerfvuil en geluidsoverlast, de grootste bron van ergernis vormen. Vooral deze vormen van overlast hebben volgens King een negatieve impact op de leefbaarheid binnen de gemeente. Volgens hem lijkt het alsof de overheid geen raad weet hoe dit probleem aan te pakken. Dit concludeert hij omdat woonoverlast steeds meer langdurig en uitzichtloos begint te worden in gewone woonwijken, terwijl daarbij het gezag van de overheid schittert door afwezigheid. Als onafhankelijke buurtbemiddelaar spreekt hij mensen dagelijks aan die overlast veroorzaken wat volgens hem tot een zekere hoogte helpt. Hoe graag King het ook wil, is hij zich van bewust dat hij als buurtbemiddelaar met zijn deskundig team, niet in staat zal zijn de zo gewenste leefbaarheid binnen de gemeente te realiseren. Dit is mede de reden waarom hij een gooi doet naar een gemeenteraadszetel. Hij heeft die positie nodig om verder daden te stellen op dit vlak.

Als hij gekozen wordt zal hij ervoor zorgen dat er vanuit de basis gewerkt kan worden aan een sterke binding met de verschillende woonwijken. Dit kan volgens hem alleen, wanneer het overheidsbeleid gericht is op werken aan -en met de basis. Met andere woorden: werken aan structurele en duurzame oplossingen met de mensen die direct betrokken zijn bij het probleem of die het probleem ervaren. Hij is ervan overtuigd dat deze aanpak een sterke mate van sociale cohesie binnen woonwijken zal bevorderen en direct kan resulteren in een sterke binding met woonwijken waardoor bewoners in het volle besef van hun verantwoordelijkheid zouden kunnen handelen in hun buurt en tegenover hun buren. Deze praktische benadering vereist volgens hem wel dat de overheid niet langer meer in haar ivoren toren zal mogen blijven zitten. Dat is voor King het ontbrekende stukje van de puzzel tot nu toe in het slepend wordende probleem van buurt- en woonoverlast binnen de gemeente.

Als buurtbemiddelaar levert King al heel lang zijn bijdrage aan een leefbare gemeente door kleine conflicten en ruzies tussen buren onderling op te lossen. Hiervoor laat hij ze ongedwongen compromissen aangaan, waarna ze vredig met elkaar verder leven in de buurt. Dit werkt volgens hem heel goed in de praktijk, daarom verdient dit in zijn new chapter als politicus navolging in de gehele gemeente. King staat op lijst 15 de vijfde plek van de nieuwe partij DENK.

10-03-2022