Westland doet mee aan:

‘Week van Nationaal Park Hollandse Duinen’.

‘Week van Nationaal Park Hollandse Duinen’.

Van 25 september t/m 3 oktober viert het Nationaal Park Hollandse Duinen, waarvan het Westland onderdeel uitmaakt, de ‘Week van NPHD’. Daarmee wil het bewoners en bezoekers laten zien hoe uniek de nabijheid is van natuur, dorpen en steden in dit gebied. In het Westland zijn tijdens deze week tal van excursies en activiteiten te boeken.

Nationaal Park nieuwe stijl

Nationaal Park Hollandse Duinen is één van de eerste nationale parken nieuwe stijl en is daarmee veel meer dan alleen natuur. Hollandse Duinen is uniek door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen en de rijke cultuur en historie. De mix van natuurlijke en door de mens gevormde landschappen maakt het gebied zo ‘Hollands’. Je ervaart er de wisselwerking tussen mens en natuur. Je ziet er de resultaten van onze oude strijd tegen- en onze nieuwe verbondenheid met het water.

Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom.

In ontwikkeling
Eind 2016 koos het Nederlandse publiek Hollandse Duinen als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Nog geen 5 maanden eerder had Dunea het initiatief genomen om het nationale park te stichten. Maar liefst 39 partners sloten zich bij het initiatief aan. In december 2020 is de officiële status van nationaal park aangevraagd door Hollandse Duinen bij het ministerie van LNV.

Volop activiteiten

De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen staat bol van leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met het gebied. In het Westland kun je een surfworkshop volgen, varen door het Westland, mee met een courgettesoepfietstocht, een kas bezoeken of op excursie naar de Zandmotor. Of ontdek het Westland op eigen gelegenheid te voet of met de fiets, begeleid door een gratis audiotour of podcast.

Deze activiteiten, die in samenwerking met de gemeente Westland en partners van Bezoek Westland zijn georganiseerd, zijn te boeken tegen een aantrekkelijke kennismakingsprijs. Alle informatie over de ‘Week van NPHD’ is te vinden op bezoek-westland.nl/weekvannphd,

NPHD - Week van NPHD - Social posts FACEBOOK v07-5

 

 

09-09-2021