Wat te doen in Vlaardingen

Wat te doen in Vlaardingen

De stad Vlaardingen stond altijd bekend als dé stad van de haring. Vroeger werd er namelijk enorm veel gevist in én rondom de stad. Vooral de ansjovis, kabeljauw en de haring, waren de meest bekende vissoorten die gevangen werden. Nu staat de stad vooral bekend om de historische monumenten en de vele voorzieningen die te vinden zijn in de stad. In dit artikel gaan wij drie van de meest populaire uitstapjes in Vlaardingen met jou delen.

Bezoek natuur en recreatiegebied Broekpolder
Veel bewoners en toeristen bezoeken vaak dit fantastische natuurpark in Vlaardingen. De broekpolder is een van de oudste poldergebieden in de provincie Zuid-Holland. Het gebied is meer dan 400 hectare groot en beschikt daarom over genoeg ruimte voor verschillende activiteiten. Zo zijn er vaar- en fietsroutes beschikbaar, maar ook te paard kun je er terecht. Voor de kinderen is er een enorm klauterwoud waar kinderen hun energie kwijt kunnen.

De looppaden in de Broekpolder gaan door verschillende soorten natuurgebieden heen. De meeste mensen vinden vooral de Ruigte het mooiste stukje om doorheen te lopen. Dit is namelijk het leefgebied van de prachtige schotse hooglanders. Ook bevindt zich midden in de polder het Archeologisch Erf Masamuda. Hier kun je de reconstructie vinden van boerderijen uit de historie van Vlaardingen

Neem een kijkje bij het theater
Als je meer van culturele activiteiten houdt, dan kan een bezoekje aan de Stadsgehoorzaal zeker niet missen. Het is de ideale plek om lekker te ontspannen en  nieuwe mensen te ontmoeten. Na de theatershow is er namelijk nog tijd om na te praten over de show met andere bezoekers. Naast dat, kan een theatershow je aan het denken zetten. Elk toneelstuk bevat namelijk wel een boodschap wat indruk op jou kan maken. In deze theaterzaal kan je verschillende soorten shows bekijken. Of je nou houdt van een cabaret show, een concert of juist een meeslepende voorstelling, dit theater biedt het allemaal. Lijkt het jou trouwens leuk om te werken in de evenementenbranche, kijk dan snel naar Vacatures in Zuid-Holland.

Bezoek het winkelcentrum ‘Van Hogendorpkwartier’
Wil je even heerlijk rondkijken in winkeltjes met vriendinnen of familie, dan is het winkelcentrum Van Hogendropkwartier de plek om heen te gaan. Hier vind je talloze winkeltjes van verschillende kleding- en accessoires merken. Niet alleen kan je hier terecht om te shoppen, ook kan je hier heerlijk lunchen halen bij de lokale bakkerij of gewoon bij de supermarkt. Er zijn ontzettend veel vacatures beschikbaar in het winkelcentrum van bijvoorbeeld Rotterdam, dus lijkt het jou leuk om hier te werken? Kijk dan snel naar Vacatures in Rotterdam. Voor de portemonnee is het trouwens niet altijd even goed om vaak naar een winkelcentrum te gaan, maar voor jouw lichamelijke werking kan het wel zijn voordelen hebben. Tijdens het shoppen kan er namelijk het stofje Dopamine vrijkomen, ook wel bekend als het gelukshormoon. Doordat dit stofje vrijkomt in je hersenen kan jij je heel gelukkig voelen voor een bepaalde tijd. Vaak komt dit moment voor bij een goede aankoop die je hebt gedaan. Zo slecht is winkelen dus niet voor je!

08-12-2022