Fotowedstrijd mooiste lokale plekjes

Wat is jou mooiste plek in Vlaardingen?

Wat is jou mooiste plek in Vlaardingen?

Als er iemand trots is op Vlaardingen, is het Jan Anderson van het gelijknamige Streekmuseum.

Ter ere van 750 jaar stadsrechten stelden Jan Anderson en Hans Bakker vorig jaar een boek samen met 100 plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken. “Dit is geen geschiedenisboek, maar dit zijn 100 verhaaltjes van een grootvader aan zijn kleinkinderen”, schrijft Jan Anderson in het voorwoord. Ken jij een plaats die niet in deze top 100 staat? Jan Anderson heeft een fotowedstrijd uitgeschreven om de lijst met nog 50 mooie plaatsen aan te vullen, dus ‘plug’ vooral jouw mooiste Vlaardingse plek.

Hoe doe je mee? Maak een foto van de mooiste plaats die volgens jou nog ontbreekt in het boek en mail deze foto (minimaal 1 MB, maximaal 5 MB, in Jpg, Tiff of Png) voor 30 april 2023 met locatie en motivatie naar bakker@jananderson.nl. Vermeld hierbij je naam, adres en telefoonnummer.

Een jury bestaande uit burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen, Jan Anderson, Hans Bakker en Anneke van de Ven kiest de drie mooiste plaatsen uit. De eerste prijs is 250 euro, de tweede prijs is 100 euro en de derde prijs is 50 euro, beschikbaar gesteld door: ‘Stichting Jan Anderson en Rita Boon’.

De winnaars worden bekendgemaakt in de feestweek ‘Vlaardingen Viert’ in mei a.s. Alle ingezonden foto’s worden eigendom van het Streekmuseum Jan Anderson.


Boek op reis door Vlaardingen
100 Plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken

Jan Anderson neemt je in de handzame gids mee op reis door Vlaardingen. Je leest bijvoorbeeld over Museum Vlaardingen, de Zeillogger VL.92 Balder, maar ook over de opmerkelijke nieuwbouw van de Westwijk, waar belangstelling uit binnen- en buitenland voor was in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het Oranjepark, De Pelmolen, Grote Kerk en haar kerktoren, Driesluis e.v.a.

Behalve Jan Anderson, Hans Bakker, werkten Paul Meuldijk en Frans Assenberg (tekst) aan de uitgave mee.

Het boek is te koop voor 750 euro centen bij de VVV, Museum Vlaardingen, bij het Streekmuseum Jan Anderson en bij Bruna op De Loper. Van de 1.000 gedrukte exemplaren zijn er al ruim 800 over de toonbank gevlogen, dus wees er snel bij als je het nog hebben wil.

Fotografie
Hans Bakker

03-03-2023