boek-skyline-vlaardingen

'Een Uitgelezen kans'

Wat en hoe reisgids New York - Esther van Veen en Jaap Verschoor

Veel praktische informatie in handzaam formaat

De een houdt van steden, de ander probeert ze te vermijden. Voor iedereen verschijnen er reisgidsen om je wegwijs te maken in gebieden waar je onbekend bent. Bovendien kan een reisgids je veel voorpret bezorgen als je plannen hebt voor een trip, bijvoorbeeld naar New York. In december verscheen een herziene editie van ‘Wat en hoe reisgids New York', onder redactie van Esther van Veen en Jaap Verschoor. Een gids van bescheiden omvang met veel praktische informatie.

Wat en hoe reisgids New York - Esther van Veen en Jaap Verschoor

Als je al eens in The Big Apple bent geweest, is het bladeren door deze gids een feest der herkenning. Wanneer je plannen hebt deze metropool voor het eerst te bezoeken, heb je een fraai palet aan praktische informatie in handen. Overdaad schaadt en dus zijn in deze gids beschrijvingen van de musea niet langer dan twee bladzijden, mét illustraties. Wil je meer weten? Kijk dan op de vele websites die worden vermeld.

Het komt vaak voor - het gebeurde mij ook - dat je je bij een bezoek aan New York beperkt tot Manhattan. Daar valt inderdaad veel te beleven, laat deze gids zien, maar ook andere interessante delen van de stad komen netjes op rij voorbij. Krijgen vier delen van Manhattan elk een beschrijving van zo’n twintig bladzijden, voor De Bronx, Staten Island, Brooklyn en Queens zijn maar een paar bladzijden weggelegd, maar niet minder interessant. Vooral als je de gelegenheid hebt om daar rond te neuzen.

Deze handige reisgids verscheen voor het eerst in 2007 in Engeland en werd voor het laatst in Nederland bijgewerkt in 2017. Fijn dat met name op het gebied van de prijzen en relevante informatie over uitgaan in New York, dat er een bijgewerkte versie is verschenen. Wellicht kan een volgende keer ook op het fotomateriaal worden gelet, want op een afbeelding van Times Square zie je een foto van de musical Mama Mia, en die is in september 2015 al op Broadway gestopt...

Deze compacte reisgids geeft je waar voor je geld. Het handzame boekje bevat veel elementaire en bruikbare informatie. Het lezen ervan en het bekijken van de illustraties doet het verlangen deze stad te bezoeken alleen maar toenemen.

Wat en hoe reisgids New York editie 2023 is verschenen bij Kosmos Uitgevers en kost €10,00. E-bookversie verkrijgbaar. Vertaling: Inger Limburg.

illustratie:
1. omslag van het boek

Recensie
Gerard van Os

Alle boekrecensies zijn eveneens terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl

19-02-2023

Waardering

1 haring - net zo (on)aantrekkelijk als een bedorven haring
2 haringen - alleen in de uitverkoop de moeite waard
3 haringen - kan ermee door als tussendoortje
4 haringen - goede kwaliteit, een stevige aanrader
5 haringen - behoort tot de beste vangst van dit jaar

hele haring hele haring hele haring hele haring