Vul enquête in: betaald parkeren in VOP en Oostwijk?

Vul enquête in: betaald parkeren in VOP en Oostwijk?

Woon je in het deel van de VOP en de Oostwijk waar nu geen betaald parkeren geldt? Dan ontving je half mei een enquête van de gemeente, met de vraag om die voor 8 juni in te vullen. De gemeente onderzoekt hiermee voor de VOP en voor de Oostwijk of er betaald parkeren kan komen waar dat nu nog gratis is. De gemeente voert betaald parkeren alleen in als de meeste wijkbewoners dit ook.

Waarom dit onderzoek? In de straten rondom het huidige betaald-parkeren-gebied moeten bewoners en bezoekers vaak lang zoeken naar een parkeerplek. En wie geen plek vindt, kiest soms voor foutparkeren. Als betaald parkeren wordt ingevoerd, verwacht de gemeente dat wijkbewoners en mensen die in de wijk werken makkelijker hun auto kwijt kunnen op een parkeerplek in de buurt.

Je mening telt
De gemeente wil dus meten en weten of er draagvlak in de wijk is voor het invoeren van betaald parkeren. De uitkomst ligt vast als 50 procent of meer van de ondervraagden de vragenlijst invult. Als dan een meerderheid voor invoeren van betaald parkeren is, neemt de gemeente deze uitslag over en wordt betaald parkeren ingevoerd. Als de meerderheid tegen is, dan voert de gemeente nu geen betaald parkeren in. En als er wel betaald parkeren komt, dan voert de gemeente dit in voor de uren die de voorkeur krijgen van de invullers van de vragenlijst.

Wat als minder dan 50 procent van de ondervraagden de vragenlijst invult? Het college van burgemeester en wethouders neemt de uitkomst dan niet automatisch over. Maar als tussen 24 en 50 procent de vragenlijsten invult, geeft dat de mening van de wijk statistisch gezien wel goed weer. En als dan een meerderheid van de reacties voor betaald parkeren is, gaat het college van burgemeester en wethouders in gesprek met de gemeenteraad over de invoering van het betaald parkeren. De gemeenteraad heeft dan de eindstem.

Vult minder dan 24 procent de vragenlijst in? Dan kan de uitkomst niet gezien worden als een weerslag van de mening van de wijk en wordt nu geen betaald parkeren ingevoerd.

Enquête niet ontvangen of kwijt?
Heb je de enquête niet ontvangen of ben je de enveloppe kwijt? Dan kun je voor jouw adres de vragenlijst opnieuw ontvangen via www.vlaardingen.nl/contactformulier. Geef in het contactformulier aan dat je geen enquête hebt ontvangen en waar je woont. De gemeente laat het informatiepakket met de enquête dan alsnog bij je bezorgen.

Meer weten?
Meer informatie staat op www.vlaardingen.nl/betaaldparkeren. Wil je graag een extra toelichting en/of heb je aanvullende vragen? Op 31 mei en op 1 juni organiseert de gemeente van 19.30 tot 21.00 uur online informatiebijeenkomsten via www.vlaardingen.nl/kijkmee. Op 31 mei staat de VOP centraal en op 1 juni de Oostwijk. Als je ingelogd bent op YouTube kun je vragen stellen via de chat. Verder kun je jouw vraag op een ander moment per telefoon stellen, (010) 248 4000, of online via www.vlaardingen.nl/contactformulier.

26-05-2021