Boeiende lezing in de Windwijzer uit de Kunst!

Vrouwen in de Kunst

Vrouwen in de Kunst

Kunst is altijd een onderdeel geweest van het programma van De Windwijzer. De exposities die er vrijwel altijd zijn, zijn daar goede voorbeelden van. Op donderdagavond 3 november a.s. kunnen we genieten van een laagdrempelige kunstlezing die ingaat op de rol en de plaats van vrouwen in de kunst.

We zullen meegenomen worden in de tijd aan de hand van beelden en verhalen. "Vrouwen in de kunst krijgen pas de laatste decennia de plaats en de aandacht die zij verdienen", zegt Adriana van der Weijden. Adriana is geboren in Vlaardingen en woont nu in Amersfoort. Ze is op latere leeftijd kunstgeschiedenis gaan studeren.
   Al tijdens haar studie en in haar afstudeerwerk waren de rol en plaats van de vrouwen in de kunst belangrijke thema's. In een wereld waar mannen voor het grote publiek een prominente rol spelen zal Adriana ons meenemen naar een herziene kunstgeschiedenis waarin vrouwen een eigen plaats hebben gekregen.

De lezing vindt plaats op donderdag 3 november om 19.30 uur. Iedereen is welkom. De entree is € 5. Wel graag vooraf aanmelden. Dit kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

Voor meer informatie over deze lezing en andere activiteiten in De Windwijzer kijk je op de website: www.dewindwijzer.nl.

24-10-2022