Extra aandacht voor veiligheid

Voorbereiding jaarwisseling

Voorbereiding jaarwisseling

Om de jaarwisseling goed te laten verlopen, slaan politie, gemeente en andere partijen ieder jaar de handen ineen. Ze werken samen om schade, zwerfafval en onveilige situaties te voorkomen. Dit jaar is er extra aandacht voor veiligheid. Een groep vermoedelijk stadsgenoten zorgt in de stad voor meer en minder ernstige incidenten die schade en onveilige situaties veroorzaken.

Er zijn in Vlaardingen de afgelopen periode diverse brandjes en incidenten met vuurwerk geweest. Incidenten die zorgen voor onveilige situaties en voor schade en die er bovendien voor zorgen dat inwoners van Vlaardingen zich onveilig voelen.

Een van de dieptepunten was een explosie op 7 december bij de ingang van het oude stadhuis aan de Markt waarbij flinke schade werd aangericht vermoedelijk met een shell, een soort mortierbom.

Op vrijdag 18 december werd de politie door omwonenden ingeseind vanwege vuurwerkoverlast in park ’t Nieuwelant. Politieagenten werden vervolgens ingesloten door een groep van circa 60 in het zwart geklede personen en een van de politievoertuigen werd bekogeld met zwaar vuurwerk en flessen.

Burgemeester Eenhoorn: “Het valt voor veel Vlaardingers al niet mee om dit jaar van de feestdagen ook echt een feest te maken. Door de beperkingen die de lockdown met zich meebrengt zijn veel mensen teleurgesteld over het vuurwerkverbod en, erger nog, zullen veel Vlaardingers deze dagen niet met hun familie of vrienden kunnen doorbrengen. Dat maakt het nog belangrijker dat we ons best doen om elkaar te steunen en het met elkaar gezellig te maken in onze stad. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat er mensen zijn die moedwillig andere bewoners de stuipen op het lijf jagen. Mensen die het nodig vinden om Vlaardingen op extra kosten te jagen door expres schade te veroorzaken, die de hulpdiensten onnodig bezet houden en de veiligheid van Vlaardingers in gevaar brengen. Let wel: we hebben het hier niet over kwajongens die stiekem rotjes afsteken. Het gaat om veelal volwassen mensen die lak hebben aan de veiligheid van anderen.”

Samen met de hulpdiensten zet de gemeente dan ook alles op alles om daders te bestraffen en nieuwe overtredingen en misdaden te voorkomen. “We verwachten dat de meeste Vlaardingers zich aan de maatregelen zullen houden en in deze uitzonderlijke tijd op gepaste wijze het nieuwe jaar inluiden. Wanneer we signalen ontvangen dat er mensen zijn die rotzooi willen trappen, zitten we er bovenop. Wij staan klaar en zullen er alles aan doen om er samen met de inwoners van Vlaardingen een veilige jaarwisseling van te maken”. aldus Tarik Topcu, Districtschef Rijnmond-Noord van de politie.

23-12-2020