Nieuw tijdelijk wandelpad geopend

Vliegend wandelpad

Vliegend wandelpad

MIDDEN-DELFLAND - Een aanrader, de Vliegende Wandelpaden van Vockestaert.

Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen over stevige graskades, (on)verharde dijkjes en langs asfaltpaden terwijl u onderweg geniet u van het fraaie landschap. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft, dankzij onze gastvrije boeren, een nieuw vliegend wandelpad voor u uitgezet dat gedeeltelijk over boerenland gaat en waarbij u meerdere slootjes oversteekt. Vanaf zaterdag 15 juni kunt u tijdelijk door de Dorp- en Duifpolder wandelen (ong. 8,5 km) vanaf het gemeentehuis in Schipluiden.

Vliegend wandelpad
Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden, veelal over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat, als ze over boerenland gaan, dit land gedurende het jaar in gebruik is voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven te nestelen en hun jongen groot te brengen. De term ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat, als er voorzieningen als bruggetjes en loopplanken zijn, deze in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. Deze vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland.

Deelnemen
U bent vrij om deze wandeling van ongeveer 8,5 km op eigen gelegenheid te lopen, van zaterdag 15 juni t/m zondag 14 juli. De wandeling start bij het gemeentehuis in Schipluiden. De routebeschrijving en het kaartje van deze nieuwe tijdelijke wandeling is te vinden op onze website (www.vockestaert.nl). U wordt dringend verzocht geen honden mee te nemen op deze wandeling, ook niet aangelijnd. Trek uw wandelschoenen aan en geniet van dit prachtige rondje, veel plezier.

12-06-2024