Hij neemt afscheid als voorzitter van KADE40

Vlaardingse Stadsspeld voor Wil Roijers

Vlaardingse Stadsspeld voor Wil Roijers

Op 28 juni 2021 heeft burgemeester Bas Eenhoorn de Vlaardingse stadsspeld uitgereikt aan de heer Wil Roijers (78) tijdens zijn afscheid als voorzitter van Stichting Centrum Kunsteducatie Vlaardingen (KADE40). Wil Roijers was sinds de oprichting van KADE40 in 2012 voorzitter van het bestuur van de stichting.

Onder zijn voorzitterschap heeft KADE40 een bijzondere positie als cultuurplatform binnen de Vlaardingse gemeenschap verworven. Hij heeft een impuls gegeven aan kunsteducatie in Vlaardingen. Bij KADE40 komen zowel kinderen als volwassenen in aanraking met kunst en cultuur. Daarnaast is Wil Roijers 12 jaar actief geweest als voorzitter van de stichting Kinderopvang en 7 jaar van de stichting Aanzet. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Vlaardingse stadsspeld aan de heer Roijers toegekend als waardering voor zijn jarenlange inzet voor de Vlaardingse samenleving. 

Over de Vlaardingse stadsspeld
Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

28-06-2021