Rock around the Avondklok

Vlaardingse kroegen gezocht voor muzikale tocht

Vlaardingse kroegen gezocht voor muzikale tocht

Als er een ding is dat ons bezighoudt en aan huis bindt dan is het wel de oriëntale virale ontucht die ons koude kikkerlandje aan de Noordzee nu al bijna een jaar in een ongure greep houdt. En wat te denken van dat extra korset, de avondklok.

Aan de Covid-19 en alle en tot op heden exclusief internationale varianten valt vooralsnog niet meer te doen dan accepteren dat het zo is en dat ze zo zijn; die bolletjes met rondom trompetjes aan de buitenkant.

Met een avondklok weet muzikaal Vlaardingen, als alle seinen op groen gaan, nog wel raad al is het online en virtueel. Met een pijpje pils extra in de ijskast en een ontkurkt flesje wijn voor de exquise dorst kunnen de liefhebbers zich op donderdag 18 februari voor even laven in een omgeving waarvan we veelal haast ligging en adres vergeten zijn: de kroeg.

Op die manier kan Vlaardingen voor een avond, al is het onder voorbehoud van alles en nog wat waarvan we het meeste zelf kunnen verzinnen, Netflix aan de digitale wilgen hangen en mogen de bordspelen in de donkere uurtjes voor de nacht voor een keer in de doos blijven.

Op die donderdag 18 februari hangt ons een online muziekfestival boven het meest trieste hoofd. De naam? Rock around the Avondklok. Dat een avondklok feitelijk een curfew is nemen we voor kennisgeving aan, want er komt muziek en dat is wat telt.

Deze virtuele kroegentocht wordt versierd en gevuld met livemuziek van lokale artiesten vanuit kroegen in de Schelvispekelenclave en vanaf liefst acht podia.

Er wordt wel snelle actie gevraagd van de dames en heren kroegeigenaren. Want slechts tot en met zondag 7 februari kunnen zij zich aanmelden via een e-mail aan: wibo@vlaardingsebierbrouwerij.nl.

Uit alle aanmeldingen worden uiterlijk maandag 8 februari maximaal 8 locaties geselecteerd. Wat de selectiecriteria zijn is onbekend. Maar niets voor niets; de horeca heeft het al zwaar genoeg. De keuzecommissie zorgt voor aandacht, voordelen en een passende vergoeding voor het gebruik van kroeg en podium.

 

Op iedere locatie wordt een (semi)professionele Vlaardingse artiest geboekt. Hiermee zal een aantal nummers worden opgenomen. Het gaat om beroepsmusici die qua inkomen afhankelijk zijn van optredens.

 

Tijdens deze liveshow worden de opnames getoond. Afgewisseld met interviews. En zoals de Wetten (Nood en Normaal) ons vandaag voorschrijven vinden optredens en interviews natuurlijk plaats onder de medische verantwoorde paraplu die corona-dicht is . De gemeente Vlaardingen is op de hoogte. Het persbericht vermeld alleen niet of ze hieraan goedkeuring verlenen, maar burgemeester Bas Eenhoorn en zijn bestuurlijke discipelen kennende … Juist ja!

 

05-02-2021