Vlaardingse Historische Dag op zaterdag 26 maart a.s.

Vlaardingse Historische Dag op zaterdag 26 maart a.s.

Op zaterdag 26 maart a.s. organiseert de 55-jarige Historische Vereniging Vlaardingen van 11 - 16 uur een grote Historische Dag in de Grote Kerk op de Markt, welke voor zowel leden als niet-leden gratis toegankelijk is.

Werden vorige lustra gehouden in het Geuzencollege in de Vlaardingse Westwijk - dit keer gebeurt één en ander op de Markt, waar de vereniging vorig jaar de Stadswaag betrok, als plek waar de leden (en niet-leden) met hun bestuur in contact kunnen komen, uitgaven van de vereniging inzien en ophalen enz. enz.

Alle bekende Vlaardingse verenigingen en werkgroepen met een 'historisch tintje' zijn benaderd om een standje in de Grote Kerk te betrekken op deze bijzondere dag. Meer dan dertig organisaties antwoordden daarop al positief, en het wordt dus een enthousiaste bijeenkomst in de kerk, die laatste zaterdag van maart.
Niet alleen hebben veel organisaties een standje gereserveerd, maar ook wordt er druk gewerkt aan wat activiteiten in en rond de grote zaal: zo wordt een aantal kleine lezingen en voorstellingen gehouden, o.a. over de Vlaardingse boerderijen, en over Vlaardingen-van-vroeger, en is er een kleine speurtocht langs de monumenten en monumentjes in de kerk zelf.

Het beklimmen in kleine groepjes van de toren behoort wellicht ook tot de mogelijkheden, alsmede een terugblik naar de bekende Slag bij Vlaardingen. Ook een vooruitblik naar de festiviteiten rond Vlaardingen-750 is in voorbereiding, en voorts komen een aantal monumenten, musea, stamboom-onderzoekers en Vlaardingse historische activiteiten en verenigingen aan bod. Kortom teveel om hier allemaal op te sommen.
Mogelijk publiceren we in een volgend bericht vlak voor de 'historische zaterdag' een complete lijst van deelnemers en activiteiten. Alvast belangrijjk is dat iedereen die datum even vrijhoudt om een (gratis) kijkje bij alle activiteiten te komen nemen.

Voor meer informatie en aanmelden van historische organisaties en werkgroepen:  infoHVVdag@ouwendijk.nl


 
 


 
 
 
 

07-03-2022