VFC - CION 4-0

Vlaardingse derby prooi voor VFC

VLAARDINGEN (Voetbal) - VFC (za) heeft afgelopen zaterdag de Vlaardingse Derby op haar naam geschreven. De zaterdag Kwekkers wisten CION op een 4-0 nederlaag te trakteren.

CION zit de afgelopen weken in de hoek waar de klappen vallen. Na 15 wedstrijden zonder verlies was het zaterdag opnieuw raak. Directe concurrent VFC (za) trakteerden de Broekpolderbewoners op een 4-0 nederlaag. Het betekende de eerste derby winst voor de zaterdag Kwekkers.

In een volgepakte en sfeervolle ‘KwekkerDome’ trappen beide ploegen rond 17.10 uur af. Al na 7 minuten is het raak. Na voorbereidend werk van Bokx op de rechter flank is het Jasper die bij de tweede paal weet binnen te schieten.

VFC (za) weet CION haar wil op te leggen. Toch slaagt CION er in tot enkele gevaarlijke kansen te komen. Met name de corners van de bezoekers blijken gevaarlijke wapens. In de 16e minuut is het Oomsen die een hoekschop bijna weet binnen te knikken. Enkele minuten later is het Asmus aan CION zijde die het zijnet weet te vinden. VFC (za) goalie Verkade blijkt echter een zeer betrouwbare sluitpost.

Na de thee een ietwat offensiever CION. Vrijwel direct is het Asmus die opnieuw gevaarlijk is voor CION, een doelpunt levert het niet op. In minuut 61 is het opnieuw raak. Een corner van van Mil wordt door Fransen binnen gekopt. CION blijft aandringen en komt via Pols nog tot een gevaarlijke kans, maar ziet de inzet naast gaan. Al snel ligt de 3-0 ook in het net. Opnieuw een corner van van Mil, dit keer is het Bokx die de 3-0 tegen de touwen knikt. Waar voor rust CION gevaarlijk uit hoekschoppen, is het na rust VFC (za) die zeer effectief omgaat met de hoekschoppen.

CION is duidelijk aangeslagen, en mag doelman Struys danken dat VFC (za) niet snel uitloopt naar een nog hogere scoren. Enkele goede 1 op 1 reddingen voorkomen een hogere uitslag. Bokx en Jasper zien hun inzet gekeerd worden.

In de 78e minuut weet de Bruin de CION goalie uiteindelijk wel te verschalken en schiet de 4-0 eindstand op het scorebord aan de Sportlaan.

Ook de laatste minuten van de wedstrijd blijft VFC (za) zeer gevaarlijk. In de laatste minuut van de wedstrijd moet verdediger Lioe Anjie aan de noodrem trekken, wat hem een 2e gele kaart op levert. CION eindigt de wedstrijd hierdoor met 10 man.

Dankzij de winst van VFC (za) op CION passeren de zaterdag Kwekkers CION op de ranglijst en klimmen zij naar de tweede plaats achter sc Monster. Met VFC (za) - sc Monster (4 mei, 14.00 uur) en sc Monster - CION (11 mei, 14.30 uur) nog voor de boeg, belooft het slot van de competitie af te steven op een spannend eind, met nog twee Vlaardingse kanshebbers op het kampioenschap.