Vlaardingse derby prooi voor DVO'32 , 3-0 winst op Victoria ‘04

Zaterdag 1 oktober was het tijd voor de tweede speelronde. Nu al stond de stadsderby tegen het gepromoveerde Victoria'04 aan de Marathonweg op het programma. Ondanks de vele regenval lag de grasmat er perfect bij, zoals dat een voetbalbiljartlaken betaamt.

Vlaardingse derby prooi voor DVO'32 , 3-0 winst op Victoria ‘04

DVO begon ijzersterk aan de confrontatie. Al binnen de minuut stond de 1-0 al bija op het scorebord toen Robin den Breems het leder gevoelvol stiftte uit een voorzet van Floris Keizerwaard. Dankzij Victoria keeper Jochem vd Hoff en de paal bleef het 0-0.

Het eerste kwartier was duidelijk voor DVO. Victoria kwam er niet aan te pas. Het wachten was op de eerste treffer. In de loop van de eerste helft kwam Victoria wat beter in het spel . In de 25e minuut was eindelijk de eerste gevaarlijke aanval. De 0-1 leek een bittere pil voor DVO. De goed leidende scheidsrechter Lois Wagner floot echtyer voor buitenspel.

Beide ploegen gingen vol voor de aanval en op slag van rust liet Daan ten Broek een voorzet los die door Gert Jan van der Veen werd ingetikt: 1-0. Het werd lekker theedrinken met dat virtuele windje mee.

Na de pauze probeerde Victoria het wel maar DVO gaf bijzonder weinig weg en controleerde de wedstrijd. Één moment had de 1-1 kunnen en misschien wel moeten opleveren toen centrale verdediger Niko van Meijeren te lang treuzelde en de knikker van zijn schoen af gesnoept. Sluitpost Ian Slagboom stond echter zijn mannetje en de score bleef onveranderd.

Wilson Iyawe die Nico Huijer had vervangen had één op één met Victoria keeper Jochem van den Hoff de 2-0 op zijn schoen maar was besluiteloos en de doelman kon de bal eenvoudig oppakken. Robin den Breems was te sociaal en wilde afgeven daar waar hij het zelf kon doen. Dat ging ook fout alvorens diezelfde den Breems een fout achterin bij de gasten wel afstrafte en de 2-0 maakte.

De beslissing viel toen Floris Keizerwaard op de solotour ging, kapte en draaide en met zijn chocoladebeen de 3-0 binnenschoof. Wedstrijd gespeeld, en tevreden gezichten aan de marathonweg want 6 uit 2 met 7 voor en 1 tegen zijn om mee te beginnen aardige cijfers. De equipe van oefenmeester Raymond de Romph en assistent SemJon de Bruijne mag volgend weekend op bezoek bij Botlek op sportpark de Brug te Spijkenisse, dus voor nu gegroet en tot volgende week.

Scheidsrechter Lois Wagner gaf geel aan Gert Jan van der Veen van DVO’32 en Nailey Girigorie van Victoria ‘04.

Scoreverloop
44e 1-0 Gert-Jan van der Veen
66e 2-0 Robin den Breems
74e 3-0 Floris Keizerwaard.

Opstelling DVO’32
Ian Slagboom, Daan ten Broek, Niko van Meijeren, Atakan Karacoskun (c.), Yamal Ernst, Arij v Bree, Wesley de Heij (81e Marlins Almeida), Nico Huijer (58e Wilson Iyawe), Robin den Breems, Floris Keizerwaard (81e Clifford Santos Monteiro), Gert Jan van der Veen (79e Nick Rutten).

03-10-2022