Protestmars prima verlopen

Vlaardingers in Verzet: de tocht

Vlaardingers in Verzet: de tocht

In tegenstelling tot andere Capitolen bracht de protestmars Vlaardingers in Verzet geen tienduizenden op de been. De intentie was identiek aan alle andere marsen. De groep was een kleine 100 mensen groot en vormt de aanzet tot meer marsen als het aan de organisatrice ligt.

De inzet mag bekend verondersteld: de medische oppressie rond de corona of Covid-19 wordt als eng en experimenteel ervaren. Een groeiende groep mensen zet grote vraagtekens bij de verplichte inentingen.

Om hieraan uiting te geven worden steeds vaker in de wereld protestmarsen georganiseerd tegen de huidige omstandigheden die, zoals velen vinden, dwars tegen de rechten van de mens ingaan.

De route ging dwars door het centrum. De start was zoals bekend op de Markt. Daarna ging het via de Smalle Havenstraat, Westhavenkade, Blokmakersplaats, Hoogstraat, Afrol, Delftseveer, Westlandseweg en de Hoflaan over de brug bij het Buizengat terug via de Hoogstraat, de Afrol, het Veerplein, de Waalstraat weer naar de Markt.

‘Je ziet steeds vaker omhooggestoken duimen in plaats van de bekende middelvinger,’ aldus een deelnemer, ‘laten we hopen dat iedereen op tijd wakker wordt.’

Er worden binnenkort meer tochten verwacht binnen de regio.

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Bo Julia Heijnen, Davey Buijs, Frank Maarleveld, Peter Joore

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

22-07-2021