Vlaardingen verwelkomt Tour de France Femmes 2024

VLAARDINGEN - De Tour de France Femmes avec Zwift 2024 komt naar Vlaardingen. In Parijs is op 25 oktober de route bekendgemaakt. ’s Werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen gaat voor het eerst van start in het buitenland. Op 12 augustus 2024 is de start van de eerste etappe in Rotterdam en op de route naar Den Haag rijden de toprensters ook door haringstad Vlaardingen.

Vlaardingen verwelkomt Tour de France Femmes 2024

“Parijs is nog ver, daarom komen ze naar Vlaardingen”, aldus projectwethouder Bart Bikkers . “Als gemeente zijn we ontzettend trots om een de grootste wedstrijd in het dameswielrennen als de Tour de France Femmes in Vlaardingen te verwelkomen. Hiermee kunnen we Vlaardingen op de kaart zetten en de stad op haar mooist aan de rest van de wereld laten zien. Bovendien biedt het topsportevenement ook kansen voor inwoners en ondernemers om te genieten en profiteren van het wielerspektakel.”

Ook wethouder Arnoud Proos (Sport) ziet kansen: “Door Vlaardingen onderdeel te maken van dit evenement willen we bijdragen aan het doel van de Grand Départ om mensen te enthousiasmeren ook op de fiets te stappen. Als wethouder met onder andere stimulering van sport en gezondheid binnen mijn verantwoordelijkheden juich ik dit natuurlijk toe ,”

Eerste etappe, Rotterdam-Den Haag (138 km)
De derde editie van de Tour de France avec Zwift duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus en telt acht etappes. Het topsportevent start voor het eerst in het buitenland en is twee dagen in Nederland voor drie etappes. De basis van de route is vanmiddag onthuld tijdens de presentatie in het Palais des Congrès in Parijs. De Grand Départ (opening) vindt op maandag 12 augustus plaats in Rotterdam, pal naast het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark. De openingsetappe gaat over een afstand van 138 kilometer en eindigt na passages door Voorne-Putten, Vlaardingen en het Westland met een grote ronde in Den Haag. De finish zal die dag plaatsvinden in Kijkduin, aan de voet van de duinen en het strand.

Op 13 augustus rijden de wielrensters nog twee etappes door Nederland. ’s Ochtends staat de rit van Dordrecht naar Rotterdam op het programma en ’s middags volgt een individuele tijdrit in Rotterdam.

Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ is verzameld op de website www.letourfemmes-rotterdam.nl. Hier vindt u de routes van de etappes en alles over de deelnemende steden.

Poster
Ontwerp: Eveline Schram

25-10-2023