Messen in beslag genomen en boetes uitgedeeld voor negeren avondklok

Vlaardingen-Ambacht als veiligheidsrisicogebied aangewezen

Vlaardingen-Ambacht als veiligheidsrisicogebied aangewezen

Vlaardingen-Ambacht is als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Burgemeester Eenhoorn van Vlaardngen heeft hiertoe  op advies van de politieteamchef van het Basisteam Waterweg besloten op 22 januari 2021. Het gebied wordt begrensd door de straten: Burgemeester Heusdenslaan, Trimpad, Hargapad, Westlandseweg, Trekkade, de genoemde wegen daaronder begrepen, voor zover ze deel uitmaken van de gebiedsbegrenzing.

Wijkagent in het gebied Mitchell Scheers meldde gisteren hierover: "Maar de vraag is nu natuurlijk wat kunt u hiervan eventueel merken op straat? Dat ga ik u vertellen. Dat betekent dat deze wijkagent en diens collega’s u binnenkort op bepaalde dagen en tijdstippen: preventief mogen fouilleren.

We hopen hiermee zoveel mogelijk wapens van de straat mee te krijgen! Want wapens, dat hoor je niet bij je te hebben! Zodoende hoop ik de straten in Vlaardingen-Ambacht weer een stukje veiliger te kunnen maken. Als wijkagent kan ik dit natuurlijk niet alleen. Ik heb daar uw hulp echt extra bij nodig. Bel altijd 112 bij heterdaad en verdachte situaties! Mijn dank en ook namens de buurtbewoners is groot!"

Zojuist meldt de wijkagent na de eerste avonddienst waarin de avondklok gold: "Vannacht gelijk actie kunnen houden op preventief fouilleren in Vlaardinger-Ambacht. Hierbij werden in mijn wijk 2 messen aangetroffen. De andere messen werden aangetroffen in de wijk Holy & Westwijk. Voor mij persoonlijk zag ik zodoende gelijk de meerwaarde van benoeming veiligheidsrisicogebied. Moet zeggen dat opviel dat de meeste mensen zich netjes hielden aan de avondklok, je merkte het echt dat het stil was. Bijna iedereen had ook de eigen verklaring en werkgeversverklaring bij zich. Helaas wel boetes uitgedeeld omdat niet iedereen zich hield aan de avondklok en geen geldige reden hadden. Probeer je echt aan de regels te houden. Des te sneller we af zijn van al deze maatregelen. Complimenten voor de jeugd en ouders, want geen jeugd tegengekomen op straat. Dus ik gok dat menig ouder zijn of haar kroost advies heeft gegeven om binnen te blijven."

 

Foto: vannacht in beslag genomen messen in Vlaardingen (bron foto Mitchell Scheers, politie Waterweg)

 

 

24-01-2021