Vl.92 Balder nog één keer weg

Vl.92 Balder nog één keer weg

VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Al een aantal jaren is de VL.92 Balder een vaste gast op de Furieade in Maasssluis en ook dit jaar zijn wij weer aanwezig. Tussen al het varend erfgoed, van sleper tot motorschip is de VL.92 Balder een representatieve vertegenwoordiger van de Hollandse haringvisserij en die van Vlaardingen in het bijzonder.

Na het grote succes  tijdens het Maritiem Festival  in Rotterdam, en de activiteiten tijdens de viering van Vlaardingen 750 jaar, nu weer in Maassluis. Maak zelf kennis met de haven vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de VL.92 Balder of vaar mee vanaf Museum Vlaardingen naar de Furieade in Maassluis. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het vooronder en het ruim. Tevens is de expositie in het kader van 750 jr Vlaardingen OP en AAN HET WATER te bezoeken.

De Balder is als varend erfgoed aanwezig tijdens de Furieade  in het  weekend van 6 en 7 oktober a.s.

Heel bijzonder is dat u weer aan boord kunt stappen en het leven van de visserman ervaren.

Op vrijdagmorgen 6 okt. vertrekken wij om 11:00  vanaf de Westhavenkade 53 (de Joon), inschepen vanaf 10:30 . Dinsdagmorgen varen wij terug naar Vlaardingen en vertrekken wij rond 11:00 uur terug naar haar ligplaats in de Oude haven. Inschepen vanaf 10:30 uur.

Vergoeding, € 20,– per persoon, kinderen vanaf 7 jaar en onder de 12 jaar alleen met begeleiding.

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Vaartijden onder voorbehoud.

Dit is de laatste keer in 2023  dat de VL.92 aanwezig is bij een evenement. U kunt altijd de Balder bezoeken door een bericht te sturen aan info@zeilloggerbalder.com of het combineren met een bezoek aan Museum Vlaardingen. Tijdens de Furieade kunt u ook het restauratieboek aankopen.

Tekst: door Stichting Zeillogger Balder 
Foto: door Bert Otto

23-09-2023