Vier St. Patrick’s Day in Irish Pub

Feest met Gaelic dans en muziek

St. Patrick’s Day of Lá Fhéije Pádraig is met ingang van 17 maart 2023 niet langer een feestdag exclusief voor Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. In moederland en bakermat Ierland wordt op die dag jaarlijks groot uitgepakt met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk.

Vier St. Patrick’s Day in Irish Pub

230308 Shuffle the FunkAan de borders van de Maas herdenken we de beschermheilige Saint Patrick op iets bescheidener schaal. Maar sinds Junior Flynn voet aan Vlaardingse wal heeft gezet krijgen we er een nog steeds groeiende flard van mee. Hier nog geen grote groepen in het groen gekleurde feestgangers (al neemt het aantal vierkante meters groene kledingstof, verwerkt in kostuums, hemdjes en mutsen, elk jaar toe) of voor de gelegenheid gebrouwen groen bier, maar wel Gaelic dans en muziek.

Die dag noemen we de Schelvispekelenclave voor vierentwintig uur exclusief O’Vlaardingen. Engels mag dat etmaal voor een keertje best de voertaal zijn.

230308 Cailini Gaelic DanceDe dag erna, zaterdag 18 maart, een cooling down-dag. Wie de Irish Pub kent weet dat op alle schermen sport te zien valt tussen het heffen van het glas door. Niet geheel toevallig is er op die eerste weekenddag om 18.00 uur de finale van The Six Nations Cup: een immer beladen treffen tussen Ierland en Engeland.

Op vrijdag 17 maart - St. Patrick’s Day - is er, vanaf 20.00 uur, livemuziek van Shuffle the Funk met in de pauze buiten in een tent en op het podium Gaelic Dans van Cailini.

Beide dagen gaat The Irish Pub om 13.00 uur open en iedereen is welkom om Saint Patrick op zijn of haar manier waardig te herdenken. En wie wil kan op zondag 19 maart nog genieten van voetbal in het algemeen en Ajax en feyenoord in het bijzonder.

Irish Pub
Westhavenplaats 31
3131 BT Vlaardingen

Telefoon: 010-341 49 81
Facebook: https://www.facebook.com/theirishpubvlaardingen/

Gártha!

230308 Irish Pub4

14-03-2023